Faay Vianen is BIM-ready

Artikel delen

Bouwen met BIM (Building Information Modeling) wordt de toekomst. Faay Vianen is er klaar voor: op de website faay.nl staan sinds kort BIM-modellen van álle Faay-wandsystemen. Hiermee behoort Faay naar eigen zeggen tot de koplopers binnen zijn sector.
 
BIM (Building Information Modeling) is een methodiek om binnen de bouw beter samen te werken en daardoor faalkosten te drukken. Faay streeft er altijd al naar om bouwen zo gemakkelijk – en dus zo foutloos – mogelijk te maken. De BIM-ontwikkelingen sluiten naadloos aan op Faay’s visie. Daarom heeft het bedrijf de afgelopen maanden hard gewerkt om het complete wandassortiment te ‘vertalen’ naar BIM-modellen: álle wanden, met ál hun details en álle mogelijke varianten. De komende maanden zullen ook de andere Faay-producten worden omgezet naar BIM-specificaties.
BIM is bedoeld om het ontwerp, de bouw en het beheer van bouwwerken te verbeteren en zo faalkosten te verminderen. BIM heeft vele bijkomende voordelen. Zo berekent BIM automatisch hoeveel Faay-wandpanelen u nodig heeft, zodra u wanden in het model plaatst. Ook kan BIM twee- en driedimensionale werktekeningen produceren; die moeten nu nog handmatig in AutoCAD worden gemaakt. Op termijn kunt u de BIM-specificaties van Faay-producten zelfs koppelen aan ‘wall trough’-filmpjes op uw tablet, zodat u uw opdrachtgever direct een compleet beeld van het eindresultaat kunt tonen. Ook zal het bedrijf de BIM-modellen in de toekomst koppelen aan de STABU-bestekken. Tot slot maakt BIM internationaal werken een stuk eenvoudiger, omdat alle BIM-modellen in het Engels zijn gesteld.