Gehoorbescherming voor de bouw

Artikel delen

Werkt u met gevaarlijke of harde apparaten en gebruikt u de juiste beschermende kleding en accessoires? Heel goed! Maar wast u ook regelmatig uw handen en heeft u een eigen plek voor uw eigen beschermende materialen? Niet? Dat is dan zeker een verbeterpunt voor u en uw werkgever.

Na een dag werken doet u uw veiligheidsbril en helm af. U trekt uw beschermende kleding uit en als laatste haalt u de geluidsbeschermers uit uw oren. Uw werkgever heeft iedereen een paar op maat gemaakte, hightech oordoppen gegeven. Deze oordoppen beschermen prima tegen alle harde geluiden maar u bent nog wel in staat met uw collega's te overleggen zonder dat de gehoorbescherming uit moet of u moet schreeuwen om u verstaanbaar te maken. Ideaal dus.

Maar alle spullen worden door u en uw collega's op een vaste plek opgeborgen, alles bij elkaar. De volgende dag bent u op zoek naar de oordoppen die gemaakt zijn op uw oren, maar het enige paar dat er nog ligt, ziet er niet erg hygiënisch uit. Die is zeker niet van u! Omdat dit het laatste paar is, zult u ze wel moeten dragen. Prettig is anders en hygiënisch zeker ook!
Dit probleem is gemakkelijk op te lossen door iedere werknemer een eigen opbergboxje te geven voor zijn gehoorbescherming. Klein, gemakkelijk op te bergen en gemakkelijk te labelen met een naam. Zo weet iedereen welke oordoppen van wie zijn en pakt u nooit meer het verkeerde paar oordoppen.

Meer informatie: www.engelbert-strauss.nl