Gereedschap voor de zwaarste boor- en beiteltoepassingen

Artikel delen

Grote boordiameter, tijdrovende beiteltoepassingen en gewapend beton; dat zijn de uitdagingen waar de SDS-Max-combihamers bij het dagelijkse werk op de bouwplaats voor staan. Dit vereist kracht, uithoudingsvermogen en robuustheid. Speciaal voor die eigenschappen heeft Bosch de GBH 8-45 D Professional ontwikkeld. Deze boorhamer is geschikt voor de zwaarste toepassingen in boor- en beitelapplicaties.
 
Dankzij zijn krachtige 1.500 wattmotor en een slagwerk met 12,5 joule bewijst de boorhamer zijn waarde bij wand- en plafonddoorvoeren, bij het achteraf aanbrengen van wapeningen, bij het verzinkboren, het trekken van kabelkanalen en bij het verwijderen van tegels.
De nieuwe acht kilo wegende boorhamer is de directe opvolger van de beproefde GBH 7-46 DE Professional. De GBH 8-45 D Professional biedt echter met hetzelfde gewicht duidelijk meer vermogen. Dankzij zijn constructie uit robuuste metaalcomponenten beschikt de nieuwe boorhamer over een bijzonder lange houdbaarheid. Een draaistop en een automatische schakelvergrendeling maken het permanent beitelen met een tegelijk hoog bedieningscomfort mogelijk. Verder heeft de machine een geïntegreerde overbelastingskoppeling voor de bescherming van gebruiker en machine en een zachte aanloop voor zuiver aanboren.
Voor het hakken met de GBH 8-45 D Professional zijn SDS-max platte beitels ‘RTec Sharp’ en puntbeitels ‘RTec Speed’ zeer geschikt. Deze beschikken over een zelfslijpend snijvlak, waarmee ze gedurende hun hele levensduur een constant hoge afnamecapaciteit bereiken. Voor een snel resultaat bij boringen in beton zorgt de hamerboor ‘SpeedX’. De GBH 8-45 D Professional is voor 899,95 euro excl. btw verkrijgbaar bij de dealer. Dat is inclusief transportkoffer die veel plaats biedt voor accessoires, machinedoek en vettube.
 
Bosch Groep, www.bosch.com