Gipskartonplaat combineert alle voordelen

Artikel delen

Met de vezelversterkte LaDura Premium biedt Siniat een gipskartonplaat aan die op veel punten kan concurreren met massieve niet-dragende scheidingswanden. Ideaal voor iedereen die de beleving van een robuuste constructie wil ervaren met alle voordelen van droge afbouw.
 
LaDura Premium is samengesteld uit twee lagen karton met daartussen een hoge densiteit geïmpregneerde gipskern die is verstevigd met hout- en glasvezels. Hierdoor is deze plaat ideaal als alternatief voor massieve niet-dragende binnenwanden, met alle voordelen die eigen zijn aan de droge afbouw, zoals snelle plaatsing, snelle afwerking en spouwruimte voor kabels en leidingen.
Met haar grote stootvastheid is LaDura Premium niet enkel dé oplossing voor woningbouw, maar ook voor utiliteitsbouw zoals ziekenhuizen, scholen, hotels, sportcentra en andere locaties waar een hoge stootvastheid is vereist. Bovendien is de plaat ideaal om te betegelen en geschikt voor badkamers en keukens.
Op het gebied van brandwerendheid en geluidsisolatie (tot 66 dB getest) scoort LaDura Premium veel beter dan een standaardplaat. Uit recente tests uitgevoerd door het geaccrediteerde laboratorium Peutz in Nederland blijkt dat een uitzonderlijke geluidsisolatie mogelijk is met deze plaat, en dat met de aantrekkelijke lage kosten die eigen zijn aan het materiaal. De gispkartonplaat kan op dezelfde 0,6 mm staalprofielen worden gemonteerd als standaardplaten. Dit bespaart geld, extra logistieke inspanningen en fouten op de werkvloer.
LaDura Premium is door een slimme keuze van haar basismaterialen ook niet zwaar te noemen. Met 12,6 kg/m2 is ze makkelijk te verwerken. Een bijkomend voordeel is dat een complete wandconstructie maximaal 72 kg/m2 weegt en op elke dragende vloer kan worden geplaatst. Deze gipskartonplaten kunnen met dezelfde Siniat voegmaterialen worden afgewerkt als gewone gipskartonplaten.
 
Siniat B.V.
www.siniat.nl            
Standnr. 425