Inbouwreservoirs voor levensloopbestendig bouwen

Artikel delen

Voor levensloopbestendig bouwen en toiletruimten voor mindervaliden zijn barrièrevrije wc’s gewenst met steunarmen en praktische mogelijkheden voor het spoelen. De eenvoudigste oplossing zijn twee houten bevestigingsplaten die aan de zijkant van een standaard TECE inbouwreservoir bevestigd kunnen worden. Op deze ruim bemeten bevestigingsplaten kan elk merk en type steunarm probleemloos worden vast geschroefd. Doordat er geen voorgeboorde gaten van toepassing zijn, bent u vrij in de plaats en montage van de steunarmen.
 
Wenst u meer functies, zoals afstandsbediening, dan biedt TECE het speciale TECEgeronto inbouwreservoir. Dit inbouwreservoir is ook universeel inzetbaar. Het spoelen kan draadloos, via de bedieningsknop op de steunarmen of via de wc-bedieningsplaat plaatsvinden. Dankzij de voorgemonteerde loze leidingen kunnen de kabels voor bediening via de steunarmen, eenvoudig worden aangesloten. Door de vaste positionering van de montageplaten aan de zijkanten, is de juiste montage van de steunarmen volgens de normeringen gewaarborgd. Onjuiste montagehoogten en montageafstanden zijn daardoor uitgesloten. De verhoogde aansluiting van 48 cm ten behoeve van het toilet is standaard in de traverse voorzien.
Voor de spoelactivering zijn er verschillende modellen bedieningsplaten met druktoets(en) voor de enkele of waterbesparende duospoeltechniek, alsmede de TECEplanus bedieningsplaten met zowel een druktoets als een IR-sensor. Tevens is er wc elektronica voor draadloze en draad gebonden afstandsbediening. Mede dankzij de compatibiliteit van de elektronica zijn deze inbouwreservoirs zeer montagevriendelijk.
 
TECE Nederland, Smilde, (0592) 41 50 74, www.tece-nederland.nl