Kennisprogramma Combi Vakdagen

Artikel delen

Kennisprogramma
Tijdens Bouw Compleet, onderdeel van COMBI Vakdagen 2014, heeft u de mogelijkheid om kennissessies bij te wonen van verschillende sprekers. Hieronder treft u het programma aan.

 

Kennisprogramma

Tijd
Spreker / Organisatie
Onderwerp

Dinsdag 4 november

14:45 – 15:15 uur
Walraven BV
BIS Spectrum. Met dit innovatieve systeem kunnen op eenvoudige, snelle wijze en met gebruik van minimale ballast, zonnepanelen op platte daken geplaatst worden. Het uitzetten van een compleet veld is snel te realiseren met gebruik van slechts 4 onderdelen.

15:20 – 15:50 uur
Rob Keereweer, directeur LEDSgoGREENER
Energie & Besparing in gebouwen? Dat doet u zo! U hoort alles over trends, handige tips en informatie toegespitst op retrofit led verlichting, inclusief praktijk cases met inzicht in de calculatie van energie besparende klanten.

15:55 – 16:25 uur
Casadata
Bouwkosten.

16:30 – 17:00 uur
Ing. J.A. Wissink M.Sc., Novenco
Energiebesparing in de industrie en utiliteit met ZerAx® ventilatoren. In utiliteitsgebouwen zoals ziekenhuizen, datacenters en brouwerijen wordt gemiddeld 25-40% van de totale energie gebruikt voor ventilatie. Door het toepassen van zeer energiezuinige ventilatoren, geoptimaliseerde aandrijfsystemen en ketenoptimalisatie van het ventilatiesysteem zijn in de utiliteit en industrie ongekende energiebesparingen mogelijk.

Woensdag 5 november

14:45 – 15:15 uur
Walraven BV
BIS Spectrum. Met dit innovatieve systeem kunnen op eenvoudige, snelle wijze en met gebruik van minimale ballast, zonnepanelen op platte daken geplaatst worden. Het uitzetten van een compleet veld is snel te realiseren met gebruik van slechts 4 onderdelen.

15:20 – 15:50 uur
Rob Keereweer, directeur LEDSgoGREENER
Energie & Besparing in gebouwen? Dat doet u zo! U hoort alles over trends, handige tips en informatie toegespitst op retrofit led verlichting, inclusief praktijk cases met inzicht in de calculatie van energie besparende klanten.

15:55 – 16:25 uur
Ike Busser, wethouder Venray en Patrick Schoenmakers, sr. projectleider Venray
Renovatie van het Venrayse gemeentehuis.

16:30 – 17:00 uur
Ing. J.A. Wissink M.Sc., Novenco
Energiebesparing in de industrie en utiliteit met ZerAx® ventilatoren. In utiliteitsgebouwen zoals ziekenhuizen, datacenters en brouwerijen wordt gemiddeld 25-40% van de totale energie gebruikt voor ventilatie. Door het toepassen van zeer energiezuinige ventilatoren, geoptimaliseerde aandrijfsystemen en ketenoptimalisatie van het ventilatiesysteem zijn in de utiliteit en industrie ongekende energiebesparingen mogelijk.

18:30 – 19:00 uur
Casadata
Bouwkosten.

19:05 – 19:35 uur
Piet van Soest
Van lood tot lood, cradle to cradle. Wist u dat lood 100% recyclebaar is? U krijgt informatie over onder andere de vele toepassingen, de correcte manieren voor de verwerking, de recyclebaarheid en de productie van bouwlood.

Donderdag 4 november 2014

14:45 – 15:15 uur
Walraven BV
BIS Spectrum. Met dit innovatieve systeem kunnen op eenvoudige, snelle wijze en met gebruik van minimale ballast, zonnepanelen op platte daken geplaatst worden. Het uitzetten van een compleet veld is snel te realiseren met gebruik van slechts 4 onderdelen.

15:20 – 15:50 uur
Rob Keereweer, directeur LEDSgoGREENER
Energie & Besparing in gebouwen? Dat doet u zo! U hoort alles over trends, handige tips en informatie toegespitst op retrofit led verlichting, inclusief praktijk cases met inzicht in de calculatie van energie besparende klanten.

15:55 – 16:25 uur
Walter van Kampen, Autarkis en Jurgen Riethorst, RIHO techniek
Eenvoudig naar duurzaam en EPC=0 met fase overgang en een PCM klimaatvloer. De werking van PCM phase change materials wordt verder uitgelegd: wat zijn het, hoe pas je succesvol PCM materialen toe, wat kunnen wij er anno 2014 mee realiseren? De nadruk ligt op de gezamenlijke innovatie van Riho en Autarkis; PCM klimaatvloer waarmee vermogen wordt gereduceerd, verduurzaming eenvoudiger wordt en een optimaal comfort wordt bereikt.

16:30 – 17:00 uur
Ing. J.A. Wissink M.Sc., Novenco
Energiebesparing in de industrie en utiliteit met ZerAx® ventilatoren. In utiliteitsgebouwen zoals ziekenhuizen, datacenters en brouwerijen wordt gemiddeld 25-40% van de totale energie gebruikt voor ventilatie. Door het toepassen van zeer energiezuinige ventilatoren, geoptimaliseerde aandrijfsystemen en ketenoptimalisatie van het ventilatiesysteem zijn in de utiliteit en industrie ongekende energiebesparingen mogelijk.

18:30 – 19:00 uur
Casadata
Bouwkosten.

19:05 – 19:35 uur
Frank Leenders
Lightway daglichtoplossingen en energiebesparing. Tijdens deze kennissessie informatie over de nieuwe generatie daglichtbuizen met kristalglazen koepels en glazen plafondplaten voor beste lichtdoorlatende eigenschappen. Door het unieke isolatie-element Blue Performance toe te passen als oplossing voor de koudebrug, worden de bestaande bezwaren ten aanzien van reguliere daglichtsystemen weggenomen. Tijdens de presentatie zal een aantal projecten van Lightway worden belicht.