Krachtiger, stiller en bijna zonder trillingen

Artikel delen

FEIN presenteert de volgende generatie van de al bijna twintig jaar succesvolle FEIN MultiMaster. In vergelijking met de voorganger bereikt het origineel van de oscillerende multifunctionele gereedschappen bij het zagen een 35 procent hogere bewerkingssnelheid bij een gelijktijdig duidelijk gereduceerde geluids- en trillingsontwikkeling.
 
Een nieuw ontwikkelde, 350 watt sterke en toch compacte motor met hoog vermogen en een naar twee keer 1,7 graden vergrote amplitude laten de FEIN MultiMaster 350 Q ongeveer 35 procent sneller zagen dan het bestaande model. Een nieuwe elektronica met tachogenerator in de motor garandeert een continue bewerkingssnelheid zonder vermogensdaling, zelfs bij veeleisende klussen. De machine zaagt en schuurt daarmee ongeveer twee keer zo snel als zijn belangrijkste concurrent.
Oscillerende machines trillen op grond van hun aandrijfprincipe: ze laten het gereedschap niet roteren, maar bewegen het in een kleine hoek bijna 19.500 keer per minuut heen en weer. De zelfdragende motor is volledig ontkoppeld van de motorbehuizing en via elastische dempingselementen met deze verbonden. In vergelijking met het voorgangermodel kon FEIN de trillingswaarden zo met maximaal 70 procent reduceren en bereikt daarmee bij bijna alle toepassingen trillingsklasse nul. Zelfs bij langdurig zagen wordt slechts trillingsklasse één bereikt. Daarmee is langdurig gebruik van acht uur per dag toegestaan. Voor zo aangenaam en gezond mogelijk werken reduceert het anti-trillingssysteem bovendien de geluidsdruk met circa 50 procent. Met een gewicht van slechts 1,4 kilogram volgens EPTA is de FEIN MultiMaster ongeveer 15 tot 20 procent lichter dan zijn concurrenten.
De nieuwe FEIN MultiMaster 350 Q wordt in een robuuste kunststof koffer in drie sets geleverd. Al deze sets bevatten de door FEIN ontwikkelde en geproduceerde E-Cut Long-Life zaagbladen met bimetalen vertanding. Ze onderscheiden zich door zeer geringe slijtage, ook bij het zagen van spijkers en een lange levensduur. Voor kabelloos werken is er de bestaande accu-MultiMaster met twee 14,4 volt sterke Lithium-Ion-accu's in een universele en uitgebreide accessoireset.
 
FEIN / RHH Rotterdams Handelshuis B.V., Ridderkerk, (0180) 441 600, www.fein.nl