Lichte en compacte mobiele tafelcirkelzaag

Artikel delen

De TS 216 van Metabo zet een nieuwe standaard op het gebied van mobiliteit. Deze tafelcirkelzaag combineert het laagste gewicht en de meest compacte afmetingen met een optimale stofafzuiging. Dit maakt deze tafelcirkelzaag tot de perfecte partner van interieurontwerpers, timmerlieden, standbouwers en aftimmerbedrijven.
 
Uit de werkplaats in de bus, door de hal naar de beursstand of de bouwplaats: professionals trekken de nieuwe mobiele tafelcirkelzaag TS 216 van Metabo eenvoudig als een trolley naar de plaats van handeling. Met slechts 28,8 kg is het de lichtste mobiele tafelcirkelzaag op de markt.
Het voor patent aangemelde mobiliteitsconcept bestaat uit een volledig in het huis geïntegreerd onderstel dat zich binnen enkele seconden van een op harde rubberen wielen verrijdbaar onderstel laat uitklappen tot een tafelcirkelzaag met een werkhoogte van 85 cm. Parket- en vloerenleggers kunnen als alternatief een tweede werkhoogte van 35,5 cm kiezen. Voor degenen waarbij de lagere werkhoogte voldoende is, is de zaag ook als TS 216 Floor, zonder verrijdbaar onderstel, verkrijgbaar.
De motor heeft een opgenomen vermogen van 1.500 Watt. De zachtaanloop en de overbelastingsbeveiliging beschermen de gebruiker tegen verwondingen en verhogen de levensduur van de motor. Met een zaaghoogte van 63 mm en 43 mm onder 45°, zagen interieurontwerpers met deze tafelcirkelzaag met kunststof beplakt en onbeplakt plaatmateriaal, massief hout, parket of laminaat. De gereedschaploze zaagas-vergrendeling en de eveneens zonder gereedschap uitneembare tafelinleg vereenvoudigen het wisselen van zaagblad.
De via vertanding geleide verstekinstelling heeft een bijschakelbare instelling voor verdekte zaagsneden tot +/-1,5° met een speciale functie. De verend aangebrachte automatische resetfunctie op 0 en 45° voorkomt fouten bij volgende zaagsneden. Een twee-punts stofafzuiging houdt de werkplek schoon, vermindert de stofbelasting en beschermt daarmee de gezondheid van de gebruiker. Bij het zagen van 19 millimeter spaanplaat wordt bijvoorbeeld tot 97 procent van de ontstane stof afgezogen. Nagenoeg alle mobiele en stationaire afzuigapparaten kunnen op de TS 216 worden aangesloten.
 
Metabo Nederland bv, Breukelen, (0346) 25 90 60, www.metabo.nl