Lichtgewicht accu-schaafmachine en nat-droog stofzuigers

Artikel delen

In het assortiment houtbewerkingsmachines, introduceert Hitachi een nieuwe schaafmachine op accu. Het model P18DSL(EX), 18V is uitgevoerd met een soft grip handgreep en omkeerbare HM messen. Tevens stelt Hitachi u de opvolgers van model RNT1225 voor, de RNT1225M en de RNT1250M (1.400 W). Dit zijn stofzuigers die volledig voldoen aan de strenge M Klasse, met aanloopstroom-begrenzing en ze slaan af als het reservoir vol zit.
 
Op de batterij indicator is de inhoud van de batterij goed te volgen, zodat je niet ineens zonder power zit. De P18DSL weegt maar 3 kg, en wordt geleverd zonder accu en oplader. Dus heeft u al een andere 18V Hitachi machine met li-ion slide batterijen, dan kunnen deze uitgewisseld worden. Dat scheelt in de kosten. En wilt u stofafzuiging: ook dat is (optioneel) mogelijk.
 
Nat-droog stofzuigers M-Klasse
De RNT1225M en de RNT1250M (1.400 W) zijn stofzuigers die volledig voldoen aan de strenge M Klasse, met aanloopstroom-begrenzing. De inhoud van het reservoir van de RNT1225M is voor stof 20 liter en voor water 15 liter. Model RNT1250M heeft een groter reservoir: voor stof 45 liter en voor water 40 liter. Voorzien van een ingebouwd stopcontact, kan op deze nat-droogzuigers elektrisch gereedschap worden aangesloten van 2.400 W. Door de schakelautomaat gaat de motor van de stofzuiger automatisch aan zodra de elektrische machine wordt ingeschakeld.
Tevens kennen deze modellen een zelf inschakelend trilmechanisme voor filterreiniging. Het reservoir is glad, zodat er geen reststof achterblijft. Deze nieuwe nat- en droogzuigers worden compleet geleverd met slang, filters en een snoer van 8 meter.
 
Hitachi Power Tools Netherlands BV, Nieuwegein, (030) 60 84 050, www.hitachi-powertools.nl