Metselen met dunne voegen

Artikel delen

Metselwerk bepaalt de uitstraling van een gebouw. De stenen, de kleur, de manier van metselen en de soort voeg bepalen hoe het totaal er uit komt te zien. De Remix Dunbed metselmethode is bij uitstek geschikt om de nuancering, kleur en structuur van metselstenen zo optimaal mogelijk te laten uitkomen, door een dunne voegdikte toe te passen van 5-8 mm. 
 
Door met een dunne voeg terugliggend te metselen wordt de voeg, mede door schaduwwerking, esthetisch ondergeschikt gemaakt aan de metselsteen. Het aanzicht van de gevel wordt minimaal door de voeg beïnvloed.
Dunbedmortel is een fabrieksmatig vervaardigde hoogwaardige metselmortel die speciaal ontwikkeld is voor het metselen met geringe voegdiktes. Afhankelijk van de steenkeuze kan met de traditionele metselmethode, metselwerk worden gerealiseerd met een voegdikte van 5 tot 8 mm. Met Dunbedmortel kunnen stenen droog worden vermetseld en is er minder kans van smetten op de steen. Door de hogere stabiliteit van het verse metselwerk zijn grotere stapelhoogten mogelijk. Door het niet hoeven uitkrabben en navoegen wordt arbeid, een arbeidsgang en bouwtijd bespaard. De steiger kan eerder worden weggehaald waardoor steigerkosten worden gereduceerd. Remix Dunbedmortels zijn leverbaar in dertien standaardkleuren en op aanvraag in vrijwel iedere gewenste kleur.
Om een optimaal stapeltempo mogelijk te maken kunnen de dunbedmortels volgens het Remix Mortel-Op-Maat systeem, geheel op de te vermetselen stenen en de bouwplaats omstandigheden worden afgestemd. De dunbedmortels zijn standaard voorzien van een uitgekiend pakket uitbloeiblokkers die witte kalkuitbloei op metselwerk tot 90% reduceren. Verder hebben de Remix Dunbedmortels het Dubokeur voor duurzaam bouwen en zijn grotendeels samengesteld uit lokale grondstoffen.
Remix Dunbedmortels worden droog geleverd in 1-kamer silo’s die, in tegenstelling tot 2-kamer silo’s, op de bouwplaats weer kunnen worden volgeblazen. Omslachtige silowisselingen kunnen achterwege blijven. Dit levert niet alleen een kostenbesparing op, maar ook veel minder CO2-uitstoot.
 
Remix Droge Mortel BV, Borger, (0599) 287 360, www.remix.nl.