Slim klangensysteem voor muurafdekkap met balusters

Artikel delen

Het gepatenteerde klangensysteem voor muurafdekkappen van Roval Aluminium is uitgerust met een zogenaamde klikveer, waarover de muurafdekkap vastgeklikt wordt. De muurafdekkap wordt hierdoor schroefloos bevestigd. Groot voordeel hiervan is dat er niet in de muurafdekkap geboord hoeft te worden. De kap blijft hierdoor mooi strak en glad en kent geen zwakke plekken.
 
Roval Aluminium heeft dit klangensysteem verder geperfectioneerd ten behoeve van de balustersystemen, die de ontwikkelaar en leverancier van aluminium bouwmaterialen in diverse varianten in eigen huis produceert. Deze balustersystemen worden niet op de muurafdekkap bevestigd, maar zijn erin verzonken (blinde bevestiging). Ook hier geldt dat de esthetische en duurzame kwaliteiten van de muurafdekkap behouden blijven. De klang wordt gemonteerd met een erop gelaste platstaf. Hier wordt de muurafdekkap, die hiervoor is uitgekeept, overheen geschoven.
De uitkeping moet zo klein mogelijk worden gehouden. Dit betekent dat de muurafdekkap er volledig verticaal overheen moet worden geschoven. Dit belemmert echter dat bij bevestiging de kap in een hoek over de enkelvoudige klikveer heen kan worden gedrukt. Daarom heeft Roval de klang uitgerust met een dubbele klikveer, zodat de kap eenvoudigweg verticaal over de platstaf kan worden geschoven en vervolgens kan worden vastgeklikt. Hierna kan het balustersysteem worden gemonteerd (staanders en handrail). Het complete systeem – klang, muurafdekkap en baluster – kenmerkt zich hierdoor door een zeer strakke en kwalitatief hoogwaardige uitstraling. Bovendien wordt de muurafdekkap niet verzwakt door schroefgaten, waardoor de levensduur wordt verlengd.
 
Roval Aluminium BV
www.roval.nl
Standnr. 421