Stofvrij werken met diamant

Artikel delen

Carat Nederland is producent en importeur van gediamanteerde gereedschappen en machines met vestigingen in Nederland, Belgie, Frankrijk en Denemarken. Carat behoort tot de Hitachi Koki Groep Japan. Het bedrijf ontwikkelt producten zoals een transparante beschermkap voor een haakse slijper om te zagen of een beschermkap voor een haakse slijper om beton te slijpen. Eenvoudige hulpmiddelen om stofvrij te werken met diamant.
 
Input voor nieuwe producten komt vanuit de organisatie zelf of van eindgebruikers. Vorig jaar is bijvoorbeeld een speciale slijpkop op de markt gebracht om verf te verwijderen van asfalt. Reacties uit de markt gaven aan dat er behoefte was aan zo’n product, omdat de traditionele slijpkop in die toepassing niet goed werkt. Die zakte als het ware door het asfalt. Een nieuw type materiaal maakt het nu mogelijk wel effectief verf te verwijderen van asfalt. Innovatie ontstaan uit een specifieke vraag uit de markt.
 
Carat
www.carat-tools.nl
Standnr. 630