Coating behoudt matte uitstraling plafondprofielen

Artikel delen

Saint-Gobain API uit Harderwijk introduceert als eerste in Europa de Sneeuwwit Ultramat coating voor Quick-Lock plafondprofielen. Dankzij deze coating behouden de plafondprofielen ook op grotere afstand hun matte kleurindruk.
 
De Sneeuwwit Ultramat coating, die doorgaans alleen werd gebruikt voor plafondpanelen en gevels, is nu ook beschikbaar voor de Quick-Lock plafondophangsystemen van Saint-Gobain API. Het extra matte effect wordt bereikt door de speciale oppervlakte structuur. Voor het oog niet zichtbare rimpeltjes in het oppervlak zorgen voor verstrooiing van het licht. Weerkaatsing van het licht treedt pas op bij een kijkhoek boven de 85 graden. Dit is het hoogst mogelijk resultaat. De plafondprofielen zijn daardoor minder dominant aanwezig: de aard van de lichtweerkaatsing van de profielen komt meer overeen met die van de plafondpanelen. Bij de standaard Quick-Lock Sneeuwwit coating blijft de matte uitstraling behouden tot een kijkhoek van circa 65 graden.
Onlangs zijn de Quick-Lock plafondprofielen met de nieuwe matte coating toegepast in het nieuwe Interieurcentrum van Intermontage uit Terwolde. ‘Voor onze nieuwe kantoren zochten we naar een ophangsysteem voor systeemplafonds met zo min mogelijk hinderlijke lichtweerkaatsing,’ aldus Tony Leurink, directeur van het Intermontage. ‘De Sneeuwwit Ultramat coating op de Quick-Lock T-profielen maakt onze verwachtingen meer dan waar. Het plafond oogt nu rustig en verlegt de focus naar het interieur.’ 
 
Saint-Gobain API BV, Harderwijk, (0341) 474 600, www.api.nl