Duurzame dakpan past op ieder dak

Artikel delen

Wienerberger breidt het assortiment dakpannen uit met de Koramic Alegra 12. Deze nieuwe vlakke dakpan met overdekkende wel is eenvoudig te verwerken en past dankzij het handige formaat op ieder dak. Puzzelen met 1/2 of 3/4 pannen behoort tot het verleden; de variabele zijsluiting zorgt ervoor dat de dakpan modulair indekbaar is op elke beukmaat. Door de variabele kopsluiting komt de dakdekker ook in de lengte van het dak altijd uit op hele dakpannen.
 
De Koramic Alegra 12 blinkt verder uit door een fraaie afwerking en een groot verwerkingsgemak. De pan is 270 mm breed en 433 mm lang, waardoor er 12,5 tot 14 dakpannen in een vierkante meter gaan. Dankzij de 30 mm variabele verwerking in de lengte en 8 mm variabele verwerking in de breedte past de dakpan altijd. Dat maakt deze nieuwe Koramic pan ook zeer geschikt voor renovatiewerkzaamheden. Wienerberger levert de dakpan in de zes kleuren: natuurrood, rood engobe, leikleur mat engobe, zwart edel-engobe, vulkaanzwart edel-engobe en zwart verglaasd.
De vlakke pan is maatvast, mooi geproportioneerd en heeft een overdekkende wel. De dakpan is voorzien van een Stormfix-bevestiging en slimme inkepingen, waardoor panhaken een betere grip hebben. Een compleet assortiment keramische hulpstukken, met onder andere een conische gevelpan, zorgt ervoor dat dakdekkers het dak technisch en esthetisch goed kunnen afwerken. De leverancier geeft standaard 30 jaar garantie op breuksterkte, waterdichtheid en vorstbestandheid.
Wienerberger heeft voor de Koramic Alegra 12 het DUBOkeur certificaat voor duurzaamheid in de toepassing gekregen. Dit certificaat wordt verleend door het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) en is voor gebruikers de garantie dat het een duurzaam product betreft.
 
Wienerberger BV, Zaltbommel, (088) 118 51 11, www.wienerberger.nl/dak