Gezond bouwen en wonen met leemproducten

Artikel delen

In steeds meer overheidsgebouwen, scholen, wooncomplexen en andere nieuwbouw- en renovatieprojecten wordt voor de afbouw gekozen voor de leemproducten van Claytec. Leem is milieuvriendelijk, duurzaam, makkelijk te verwerken en het heeft uitstekende isolerende en klimaatregulerende eigenschappen. In samenwerking met importeur EKO+ Bouwstoffen heeft Strikolith de producten van Claytec beschikbaar gemaakt voor de Nederlandse markt.
 
Omdat passief bouwen tegenwoordig de norm is, wordt de kwaliteit van de gebruikte materialen steeds belangrijker. Volgens Emmanuel Laugs van EKO+ Bouwstoffen ligt hier de kracht van Claytec: ‘Leem draagt door zijn uitstekende vochtregulerende eigenschappen aantoonbaar bij aan een gezonder en prettiger binnenklimaat. Je merkt het direct wanneer je een ruimte binnenloopt waar de wanden en plafonds met leem gepleisterd zijn. De leem houdt de luchtvochtigheid constant en de luchtkwaliteit op peil, het maakt ruimtes aangenamer. Claytec vertaalt deze behoefte in hedendaagse bouwoplossingen.’
De leempleisters worden volledig gebruiksklaar aangeleverd, zelf mengen is niet meer nodig. Door de gecontroleerde receptuur krijgt men bovendien een gegarandeerd eindresultaat. De pleisters zijn hard, verzanden niet en hebben prima verwerkingsmogelijkheden tot zelfs tot oppervlaktegroep 1 of Q3 afwerkingsniveau.
Niet in de laatste plaats is ook het milieu gebaat bij leempleisters. Leem is een cradle-to-cradle product en de leempleisters van Claytec zijn Nature Plus gecertificeerd. Bij de productie is relatief weinig energie nodig, het is herbruikbaar en het is volledig natuurlijk van samenstelling, dus eventuele restanten kan men bij wijze van spreken gewoon in de achtertuin gooien. Bovendien is de kleur het materiaal zelf, dus er zijn geen pigmenten of kleurstoffen nodig.
 
Strikolith B.V. , Raamsdonksveer, 0800-STRIKOLITH (0800-787 45 65), www.Strikotherm.nl of www.Bofimex.nl