Hybride mixer draait op batterijen

Artikel delen

In 2013 nam Mebin als eerste betonmortelleverancier ter wereld een hybride betonmixer in gebruik. In september 2014 kwam daar een tweede bij: de allereerste 5-asser-hybridekit met een ketelinhoud van 13,5 m3 die volledig op batterijen draait.
 
De tweede hybride mixer die Mebin in gebruik neemt, draagt het opschrift ‘Deze mixer vervoert beton op batterijen.’ De ketel draait dan ook volledig op batterijen die door de mixer opgeladen worden tijdens het rijden. Bij het laden en lossen van de mixer staat de verbrandingsmotor uit waardoor het zowel op de centrale als op de bouwplaats stil is. Met deze tweede hybride mixer wil Mebin haar ervaring met hybride vervoer verder uitbouwen en haar voortrekkersrol als duurzame betonmortelleverancier waarmaken.
Vanaf de tweede week van oktober is het wagenpark van Mebin nog uitgebreid met twaalf betonmixers en vijf trailers. De betonmixers hebben, net zoals de hybride mixer, een ultramoderne Euro-6-motor. Ook het trailerwagenpark wordt verder uitgebreid met vijf trailers Ondanks het moeilijke economische klimaat in de sector is Mebin ervan overtuigd dat investeren nodig blijft om aan de vraag van de toekomst te voldoen.
 
Mebin, ’s-Hertogenbosch, (073) 640 11 60, www.mebin.nl