Spinrupshoogwerker met grote reikwijdte en hefhoogte

Artikel delen

Multitel brengt de nieuwe spinrupshoogwerker SMX 250 op de markt. Door zijn lichte giek en het ontwerp met twee stempelbreedtes (standaard en smal), heeft de SMX 250 een grote reikwijdte en hefhoogte. De mastdelen van de giek zijn gemaakt van een speciale aluminium legering. Hierdoor is de constructie 50% lichter dan een stalen uitvoering, met behoud van de benodigde sterkte én weerstand tegen torsiekrachten.
 
Andere pluspunten zijn: minder krachten op de draaikrans, waardoor er minder slijtage optreedt en een corrosiebestendige giek. Deze geavanceerde technologie wordt door Multitel Pagliero al een aantal jaren toegepast.
Door zijn ontwerp en de gewichtsbesparing kan de SMX 250 op grotere hoogtes ingezet worden. De spinrupshoogwerker heeft een laag gewicht van 2.600 kg, een maximale werkhoogte van 25,20 meter en een reikwijdte van 11,65 meter bij een hefcapaciteit van 80 kilo. De maximale hefcapaciteit is 200 kilo. Door het lage gewicht kan de SMX 250  vervoerd worden op een twee assige aanhangwagen, getrokken door een geschikte auto. Het platform van de spinrupshoogwerker is demontabel, waardoor de transportafmetingen beperkt worden tot 4,8 (L) x 0,98 (B) x 1,92 (H) meter. De giek kan volledig 360° roteren en de platformrotatie is 180°. De machine is voorzien van een Kubota dieselmotor en een 2,2 kW lichtnet elektromotor.
Eurosupply heeft de spinrupshoogwerker Multitel SMX 250 in de verhuurvloot opgenomen. Geïnteresseerden kunnen met deze verhuurder contact opnemen voor demonstraties van de nieuwe machine.
 
Eurosupply Hoogwerksystemen B.V., Moerdijk, (0168) 32 93 31, www.eurosupply.net