18 Volt accu-combihamer

Artikel delen

Met de KHA 18 LTX brengt Metabo voor het eerst een 18 Volt boor-hamer met beitelfunctie op de markt. De robuuste en compacte hamer heeft een hoge slagenergie en een gewicht onder de 3 kilo.
 
De nieuwe KHA 18 LTX van Metabo integreert drie functies in één machine: boren met slag, boren zonder slag en beitelen. Metabo beweert de eerste onderneming ter wereld te zijn met een combihamer met een accu-capaciteit van 5,2 Ah. Deze prestatie komt nagenoeg overeen met de bekabelde tegenhanger KHE 2444. Met zijn 2,9 kg en een slagenergie van 2,2 Joule (volgens EPTA) biedt de machine, vergeleken met andere 18 Volt hamers, de beste verhouding tussen slagenergie en gewicht. Dankzij de maximale slagcapaciteit van 164 Joule per seconde werkt de gebruiker bijzonder snel. 
De combihamer is ideaal voor het boren van gaten van zes tot tien mm in beton, steen en metselwerk. Met een maximale boordiameter van 24 mm is hij heel geschikt voor veeleisende boortoepassingen. In beton en metselwerk kan de gebruiker de combihamer bovendien inzetten met boorkronen. Met de geïntegreerde V-elektronica kan hij het toerental en het aantal slagen aanpassen aan het te bewerken materiaal. Dankzij de geïntegreerde beitelfunctie kan de gebruiker met de KHA 18 LTX ook lichte beitelwerkzaamheden verrichten, zoals het verwijderen van tegels. Ter bescherming van de gebruiker heeft Metabo de nieuwe combihamer met de S-automatic veiligheidskoppeling uitgerust die bij blokkeren van de boor automatisch de aandrijving ontkoppelt en een terugslag voorkomt. 
Een geïntegreerde LED-lamp verlicht het werkgebied optimaal. Door de vlakke onderkant en het centrale zwaartepunt kan de machine door de gebruiker gewoon op de accu weggezet worden. De meegeleverde draagriem vergemakkelijkt het werken op ladders of steigers. 
 
Metabo Nederland bv, Breukelen, (0346) 25 90 60, www.metabo.nl