Nieuwe kleurencollectie voor buitenzonwering

Artikel delen

Hunter Douglas introduceert een nieuwe kleurencollectie voor de buitenzonwering External Venetian Blinds. Deze jaloezieën zijn naast de eerdere grijs- en bruintinten nu ook beschikbaar in houttinten, duo tones and frost kleuren. Met de External Venetian Blinds, een buitenzonwering met horizontale lamellen, is de toetreding van zonlicht en zonnewarmte eenvoudig te reguleren. Dit draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat.
 
Hunter Douglas breidt het assortiment External Venetian Blinds uit met een nieuwe kleurencollectie om aan te sluiten op de hedendaagse trends in de architectuur. Deze buitenzonwering is nu ook beschikbaar in de houttinten, duo-tones and frost kleuren. Naast het basisassortiment, is de buitenzonwering op aanvraag in elke kleur leverbaar.
De jaloezieën zorgen voor een optimaal gebruik van zonlicht en verminderen de hinderlijke schittering op bijvoorbeeld een computerscherm. Bovendien dragen de External Venetian Blinds bij aan de regulatie van zonnewarmte. Lamellen, gemonteerd vóór helder isolerend glas, kunnen de toetredende zonnewarmte tot minder dan 5 procent van de opvallende zonnestraling reduceren. Dit is het geval met een zonnehoogte van 40 graden en wanneer de lamellen slechts vijf graden zijn gekanteld. Een antraciet lamel in combinatie met glas blokkeert dan zelfs 97 procent van de directe zon. Grote contrasten worden geëlimineerd met behoud van goed zicht naar buiten. Dit creëert een aangenaam binnenklimaat en zorgt tevens voor een besparing op koellasten. De jaloezieën zijn te bedienen met de hand, maar ook via zogenaamd ‘building management’. Dit betekent dat de besturing centraal wordt geregeld, afhankelijk van de waarden die wind- en zonnemeters doorgeven.
De aluminium lamellen bestaan voor ruim 70 procent uit gerecycled materiaal en zijn verkrijgbaar in verschillende breedten en dikten, variërend van 50 tot 100 millimeter breed en van 0,2 tot 0,45 millimeter dik.
 
Hunter Douglas Nederland Projects, Rotterdam, (010) 496 22 22, www.hunterdouglas.nl