Opnames op tablet bij renovatieprojecten

Artikel delen

Kraan levert een bijzondere software oplossing als het gaat om seriematige renovatie- en onderhoudsprojecten. In een markt waar objecten moeten worden geüpgraded, verduurzaamd of getransformeerd, eindgebruikers een centrale rol spelen en de opdrachtgever om innovatieve oplossingen vraagt, biedt Kraan aan bouw- en aannemingsbedrijven een tool om dit type projecten efficiënt aan te pakken.
 
KRAAN Renovatie omvat niet alleen een geïntegreerde oplossing voor calculatie, werkvoorbereiding, inkoop en bewaking, maar kent ook een mobiele oplossing die de gegevens naar buiten realtime ontsluit. Hiermee is de uitvoerder in staat om met behulp van een iPad of een andere tablet de opnames in de woningen te doen. Is een punt niet van tevoren gecalculeerd? Geen probleem, de lijst kan ter plekke worden aangevuld. Ook foto’s, tekeningen of schetsen kunnen direct aan het betreffende object worden toegevoegd. Eventuele huurderopties kunnen desgewenst gelijk met de bewoner worden doorgenomen en afgestemd. Zo ontstaat een overzichtelijke ‘meterkastlijst’ met wat er in die woning moet gebeuren. Daarbij is het voor alle partijen, dus ook voor onderaannemers (co-makers) en opdrachtgever, helder wat er uitgevoerd moet worden en wat er mag worden afgerekend. Alle keuzes worden direct teruggekoppeld naar de backoffice.
Er zijn diverse overzichten mogelijk die gedurende de voortgang van het project de betrokken partijen inzicht bieden. Zo kan er aan de opdrachtgever continue helder inzicht worden geboden in de te verwachten kosten. De opdrachtgever wil worden ontzorgd, maar tegelijkertijd wel op de hoogte gehouden worden van de voortgang. Naar wens kan er aan de opdrachtgever zelfs een login worden verstrekt om inzicht te houden in haar projecten.
 
Kraan Bouwcomputing B.V., Capelle aan den IJssel, (010) 28 66 666, www.kraan.com