Stofafzuiging voor breekhamers

Artikel delen

De stofafzuiging GDE Hex Professional past op alle breekhamers in het assortiment van Bosch waaronder de SDS-max-breekhamer GSH 11 VC Professional. De afzuiging wordt met een snelspanner aan de hamerbuis van het gereedschap bevestigd en kan aan verschillende werkposities en machines aangepast worden.
 
De stofafzuiging bestaat uit een zuigklok die de beitel omsluit en een daaraan aangesloten zuigbuis die aan de snelspanner bevestigd wordt. Als het inzetgereedschap vervangen moet worden, is de zuigklok snel verwijderd en daarna opnieuw aangebracht. Het inbrengen en verwijderen van onderen is niet nodig. Op deze manier kan de stofafzuiging ook probleemloos bij brede beitels, zoals spadebeitels aangebracht en verwijderd worden, zonder de beitel eruit te nemen. Naast het aspect van het gezonder werken, is bij breekhamers vooral het aspect van het ontzien van het gereedschap belangrijk: dankzij stofafzuiging kan het stof zich niet in de ventilatie, de motor of in de gereedschapopname van de hamer afzetten. Dit verhoogt de levensduur van het apparaat en de gebruiksduur van de beitel.
Alle stofafzuigingen zijn compatibel met het Bosch ‘Click & Clean-systeem’. Dit omvat elektrische gereedschappen, nat-/droogzuigers, zuigeraccessoires en L-BOXX’en die perfect op elkaar zijn afgestemd en gezamenlijk tot gezonder, zuiniger, sneller, efficiënter en nauwkeuriger werken leiden. De stofafzuiging GDE Hex Professional is in de vakhandel verkrijgbaar voor 99,95 euro, excl. BTW.
 
Bosch Groep, www.bosch.com