Algemene informatie Week van de Bouw

Artikel delen

Datum: Maandag 9 tot en met vrijdag 13 februari 2015
Locatie: Jaarbeurs in Utrecht

 
Van 9 tot en met 13 februari 2015 vindt de eerste editie van de Week van de Bouw plaats. Dat betekent dat alle schakels van bouw en vastgoed op één locatie te vinden zijn. De Week is een combinatie van vakbeurzen, Gala van de Nederlandse Bouw met de uitreiking van de Nederlandse Bouwprijzen, netwerkbijeenkomsten, award uitreikingen, debatten en congressen.
 
BouwBeurs
De BouwBeurs is dé vakbeurs voor de uitvoerende bouw. Met live demonstraties, nieuwe en innovatieve producten, oplossingen voor de bouwopgaven van morgen en volop entertainment. Het is de plek voor voorschrijvers, adviseurs en verwerkers om ideeën uit te wisselen, relaties te versterken en nieuwe contacten te leggen. Thema: Het wordt weer leuk in de bouw!
Meer informatie: www.bouwbeurs.nl.
 
GEVEL
GEVEL is met kwalitatief hoogstaande exposanten de belangrijkste vakbeurs voor de architect en ontwerpers op het gebied van gevels. Thema: Façades with 2020 vision. Bezoekers vinden hier de nieuwste geveltechniek en –vormgeving, systemen en oplossingen, referentieprojecten, mock-ups, lezingen en netwerkbijeenkomsten, exposities en prijsuitreikingen.
Meer informatie: www.gevel-online.nl.
 
Renovatie & Transformatie
Renovatie & Transformatie is het nationale platform voor duurzame vernieuwingen in de bouw en vastgoed. Met innovatieve (totaal)oplossingen op het gebied van renovatie voor zowel woningbouw als utiliteitsbouw, onder één dak. In een uitgebreid inhoudelijk programma worden alle aspecten van renoveren en transformeren belicht.
Meer informatie: www.renovatiebeurs.nl.
 
Material Xperience
Material Xperience is hét toonaangevende vakevenement voor (interieur)architecten en creatieve professionals gericht op materialen, innovatie en inspiratie.
Meer informatie: www.materialxperience.nl.
 
Activiteiten Algemeen

 • Nederlandse Bouwprijs: prestigieuze prijs die elke twee jaar wordt uitgereikt aan bouwprofessionals die met hun vernieuwende bouwinitiatief een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de kwaliteit van de bouwsector. Uitreiking is op het Gala van de Nederlandse Bouw, uitsluitend toegankelijk op basis van uitnodiging. Datum uitreiking: 9 februari. Locatie: Jaarbeurs Supernova en Polar Room.
 • Gala van de Nederlandse Bouw.
 • Het Nationaal Bouwdebat: jaarlijkse arena voor bouw, vastgoed, wetenschap, beleid en politiek over de thema’s die de brede bouwsector raken. De deelnemers aan het debat presenteren hun visie en gaan met elkaar in discussie. Datum: maandag 9 februari. Locatie: Auditorium van Media Plaza, Jaarbeurs in Utrecht.

 
Activiteiten BouwBeurs

 • Bouw & ICT-theater: hal 8, Marijke Gehoorzaal.
 • ZZP Plein: hal 12.
 • Ambacht in Actie: hal 11, stand 11.E.006.
 • Greenbuild Boulevard: hal 8.
 • Strobouwplein: hal 8, stand 8.E.096.
 • Het Grote BouwBeursFeest. Het grote feest voor bouwend Nederland met een spectaculair programma, een uitgelezen mogelijkheid voor exposanten om hun relaties en personeel een onvergetelijke avond te bezorgen. Darter Co Stompé daagt Tatjana uit. Eén van de hoofdacts is Frans Duijts. Datum: woensdag 11 februari, hal 1 Bouwbeurscafé.

 
Activiteiten Renovatie & Transformatie

 • De Renovatie Arena: hal 7.
 • Kennistafel: hal 7, Renovatie Lounge.
 • Conceptenboulevard: hal 7.
 • Hollands-Ontwerp Award 2015. Datum bekendmaking: dinsdag 10 februari in de Renovatie Arena. Locatie: hal 7.
 • Faay Renovatietheater: hal 7.

 
Activiteiten GEVEL

 • GEVEL Conceptenboulevard met: Warrmbeton, Prototypes 3TU.Bouw, Keramische innovaties, Bucky Lab en Passief Bouwen.
 • Solar Innovations & Theater: hal 4, stand 4.A.081 en 4.A.090.

 
Openingstijden
Maandag 9 februari:               09.30 – 17.30 uur
Dinsdag 10 februari:              09.30 – 17.30 uur
Woensdag 11 februari:           09.30 – 17.30 uur
Donderdag 12 februari:         09.30 – 20.30 uur (avondopening!)
Vrijdag 13 februari:                09.30 – 17.30 uur
Let op: de zaterdagopening is komen te vervallen.
 
Meer info op:
www.weekvandebouw.nl
www.bouwbeurs.nl
www.renovatiebeurs.nl
www.gevel-online.nl
www.materialxperience.nl
www.denederlandsebouwprijs.nl