EPD milieu keurmerk voor hardschuim isolatie

Artikel delen

Kooltherm® hardschuim isolatie beschikt sinds kort over een milieu keurmerk op Europees niveau; de Environmental Product Declaration (EPD). Deze verklaring geeft informatie over de milieugegevens van het product op basis van een levenscyclusanalyse (LCA) die is uitgevoerd volgens de internationale norm ISO 14025 (type III milieuverklaringen).
 
EPD’s vormen de basis voor de beoordeling van gebouwen op ecologisch niveau, zoals gedefinieerd in het nieuwe Europese project ‘Duurzaamheid van gebouwen’. Door het vergelijken van verschillende EPD’s, kan er een (milieu)bewuste productkeuze gemaakt worden.
Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de isolatiewaarde en energieprestatie van gebouwen. Een manier, misschien wel dé manier, om aan deze eisen te kunnen voldoen, is het toepassen van hoogwaardige isolatie. Kingspan Insulation produceert en levert een uitgebreid assortiment hoogwaardige isolatiematerialen, die een duurzaam en klimaatneutraal bouwproces ondersteunen. Zowel het productieproces als de gecertificeerde producten van Kingspan Insulation zijn milieuvriendelijk. Bovendien bespaart u de meeste energie met Kingspan isolatieplaten omdat ze de hoogste isolatiewaarde hebben. Kooltherm® isolatie heeft een lambdawaarde van slechts 0,020 W/mK. Het EPD milieu keurmerk geeft aan dat Kooltherm® isolatie een zeer goede keuze is.
 
Kingspan Insulation B.V., Winterswijk, (0543) 543 210, www.kingspaninsulation.nl