Voor- en achterdeuren met smalle kozijnen veilig afsluiten

Artikel delen

Binnen de nieuwste richtlijnen van het ‘Politiekeurmerk Veilig Wonen bestaande bouw’ wordt in bepaalde situaties de toepassing van een haakschoot verplicht. Een haakschoot haakt bij het afsluiten in de sluitkom en zorgt hierdoor voor extra veiligheid. Toepassing van een haakschootslot is aan te raden bij smalle kozijnen met niet ondersteunde tussenstijlen (smaller dan 85 mm).
 
In de praktijk hebben heel veel woningen smalle kozijnen bij voor- en achterdeuren met daarnaast een raam. Een haakschotslot voorkomt dat, bij een naar binnen draaiende deur, flipperen nog mogelijk is. Bij flipperen, één van de meest gebruikte inbraakmethodes, gebruikt de inbreker een flexibele plastic kaart (credit card) om de schoot weg te duwen om zodoende het slot te openen. Natuurlijk is het haakschootslot ook bij standaard kozijnen uitermate geschikt, omdat er geen wig is te drijven tussen de deur en het kozijn. De kans op een inbraak wordt zo aanzienlijk verkleind.
Nemef heeft hiervoor Haakschootslot 4109 ontwikkeld (SKG**). De prijs van het veiligheidshaakschootslot met sluitkom 4109/17 bedraagt € 79,95 incl. BTW.
 
ASSA ABLOY Nederland B.V., Raamsdonksveer, (088) 639 46 00, www.assaabloy.nl