Activiteiten BouwBeurs

Artikel delen

Bouw & ICT
Gezien de aandacht voor BIM, Lean en ketensamenwerking als manieren om de bouw klantgerichter en efficiënter te maken, is het logisch dat de aanbieders van ICT prominent op de beursvloer staan. Belangrijke trekpleister is het Bouw & ICT-theater: hier worden symposia en seminars voor bouw & ICT-oplossingen georganiseerd. BIM is een belangrijk onderdeel in dit theater, maar ook andere actuele onderwerpen staan op de agenda zoals co-creatie en ketensamenwerking, die ICT als basis hanteren.
Locatie: hal 8, Marijke Gehoorzaal
 
ZZP Plein
Het ZZP Plein is een speciaal demonstratie- en informatieplein ingericht voor de zelfstandige ondernemer in de bouw. Er zijn doorlopende live demonstraties over het verbouwen van zolder en badkamer. Zzp'ers in de bouw krijgen hier professioneel advies, vinden nieuwe materialen en gereedschappen, wisselen ervaringen uit en ontmoeten collega-ondernemers. De branchevereniging van klusbedrijven Vlok is prominent aanwezig op het ZZP Plein. Bestuurslid Ed Stolwerk: ‘Je kunt als zzp’er het meeste succes behalen door je te onderscheiden. Als je je vak verstaat en als je vertrouwen wint van de opdrachtgever, dan lukt het een zzp’er prima om een goede boterham te verdienen in de bouw.’
Locatie: hal 12
 
Ambacht in Actie
Voor het initiatief Ambacht in Actie! presenteren zes restauratiebedrijven hun eigen vakmanschap. Ze laten dit zien door op de BouwBeurs gezamenlijk aan één werkstuk te bouwen. Bezoekers kunnen bij Ambacht in Actie! zien en ervaren hoe deze vaklieden dagelijks hun ambacht uitoefenen. Elke dag worden demonstraties gegeven in het bewerken van natuursteen en vervaardigen van lijst- en profielstucwerk. Ambachtslieden laten historisch metsel- en voegwerk, smeedwerk en houtbewerkingstechnieken zien. Ook wordt uitvoerig ingegaan op de bijbehorende Arbo-hulpmiddelen.
De deelnemers aan Ambacht in Actie! zijn gespecialiseerde aannemers, die in de praktijk regelmatig aan grote en kleine projecten werken. De volgende bedrijven zijn aan het werk te zien: BamBam Restauratiesteenhouwers, Delstuc Stucadoors, Aannemersbedrijf Van Milt, het Smeedgilde, Bouwbedrijf De Vlucht en Wildschut Maatwerk.
Locatie: hal 11, stand 11.E.006
 
Greenbuild Boulevard
De belangstelling voor duurzame bouwmaterialen en biobased economy groeit nog steeds. Het duurzame aspect kan zitten in de grondstof, zoals biomassa die van toenemend belang is voor de productie van energie, kunststof en brandstof. Ook valt duurzaamheid samen met herbruikbaarheid van materialen en kan duurzaamheid een bijdrage leveren aan een energiezuinig gebouw of aan een gezond binnenklimaat. Ook duurzame materialen of bouwsystemen zoals strobouw, leemstuc – voorheen vooral toegepast in het alternatieve circuit – krijgen een brede draagvlak.
De Greenbuild Boulevard biedt bezoekers van de BouwBeurs een platform om snel in contact te komen met leveranciers voor duurzaam bouwen. Het product- en informatieaanbod wordt hier herkenbaar gepresenteerd. In 2013 was de Geenbuild Boulevard één van de druk bezochtste ondedelen van de BouwBeurs.
Locatie: hal 8
 
Strobouwplein
Bio-based bouwmaterialen, ecologische bouwmethoden, bouwen met stro en leem: op het Strobouwplein kunt u zelf bepalen of het een serieuze trend is. De vereniging Strobouw Nederland laat zien wat er mogelijk is.
Locatie: hal 8, stand 8.E.096
 
Houtpaviljoen
Het houtpaviljoen is een initiatief van acht bedrijven en organisaties die werkzaam zijn in het brede   houtvak, namelijk houthandel en zagerij Assinkhout, Scantimber/Nordlam Nederland, Het Houtcollectief, Ingenieursbureau Evan Buytendijk (IEB), PEFC Nederland, de Malaysian Timber Certification Council (MTCS-keurmerk), de Malaysian Timber Council (MTC) en het vakblad Houtwereld. Deze acht ‘founders’ van het houtpaviljoen ‘Bouwen op Hout!’ laten zien hoe wordt gebouwd met hout.
Verder wordt het houtpaviljoen ‘Bouwen op Hout!’ mede mogelijk gemaakt door Eemwood (Baarn),  Stora Enso Timber DIY Products (Amsterdam),  Lambert van den Bosch BV (Ede), Kuhn Houtimport (Bloemendaal), Eerste Barneveldse Houthandel (Barneveld) en Noordman Hout (Leiden).
Donderdag 12 februari is er een bruisende houtborrel in het Houtpaviljoen.
Locatie: hal 10, stand E.011-E.O17
 
 

Het Grote BouwBeursFeest
 
Jaarbeurs heeft met het thema ‘Het wordt weer leuk in de bouw’ een positieve campagne gevoerd door het land in te gaan naar bouwplaatsen en bedrijven. Deze campagne krijgt op woensdagavond 11 februari een vervolg op het Grote BouwBeursFeest als Tatjana en Co Stompé met elkaar de dartchallenge aangaan. Frans Duijts zorgt op zijn eigen aanstekelijke manier voor de muzikale omlijsting.
 
Het Grote BouwBeursFeest is een gek festijn voor bedrijven die weten dat je ook op een net iets andere manier kunt netwerken en vrienden voor het leven kunt maken. Het Grote BouwBeursFeest biedt bijzondere manieren van sponsoring. De artiesten kunnen door bedrijven worden geadopteerd.
Het Grote BouwBeursFeest is één van de evenementen tijdens de Week van de Bouw. Meer informatie over het feest is te vinden op: www.bouwbeurs.nl/feest
 
Het grote feest voor bouwend Nederland met een spectaculair programma, een uitgelezen mogelijkheid voor exposanten om hun relaties en personeel een onvergetelijke avond te bezorgen. Darter Co Stompé daagt Tatjana uit. Eén van de hoofdacts is Frans Duijts.
 
Datum: woensdag 11 februari
Locatie: hal 1 Bouwbeurscafé
Aanvang: 17.00 uur
Einde: 21.30 uur (entertainment tot 21.00 uur)