Activiteiten GEVEL

Artikel delen

GEVEL Conceptenboulevard
De GEVEL Conceptenboulevard vormt een brede, open verbinding tussen de twee beurshallen van GEVEL, de hallen 3 en 4. Verschillende partijen tonen hier hun conceptoplossingen. Verder zijn hier het theater en een uitgebreid cateringterras ondergebracht.
Op de Conceptenboulevard vindt u onder andere:
 

  • Warmbeton. Het Cement&BetonCentrum toont een kozijnloos prefab gevelelement van het nieuwe materiaal Warmbeton, dat laat zien hoe Warmbeton nieuwe architectonische oplossingen mogelijk maakt.
  • Prototypes 3TU.Bouw. Experimentele oplossingen uit het programma van de samenwerkende technische universiteiten.
  • Keramische innovaties. De bijdrage aan duurzaam bouwen gepresenteerd door de KNB.
  • Bucky Lab. Het Bucky Lab van de TU Delft presenteert de nieuwste resultaten van een tentoonstelling over verschillende prototype gevels. Deze mock ups worden een-op-een op de beursvloer nagebouwd.

 
PassiefBouwen Award
De stichting PassiefBouwen zal een aantal activiteiten organiseren rondom passief bouwen. Zo zal de stichting met een aantal passieve oplossingen en bouwprojecten, seminars en een voorlichtingsstand deel uitmaken van de Conceptenboulevard.
‘We maken een route langs alle deelnemers van de stichting PassiefBouwen op de beurzen BouwBeurs, GEVEL en Renovatie & Transformatie’, zegt Hendrik Nolles, secretaris van de stichting. Daarnaast vindt de uitreiking van de PassiefBouwen Award plaats. Die wordt toegekend en uitgereikt aan een afgebouwd passief project uit het voorafgaande jaar en daarvoor het certificaat Gebouwd Volgens van het keurmerk PassiefBouwen Keur heeft ontvangen. De winnaar van de Award 2014 zal tijdens de Week van de Bouw bekend gemaakt worden. ‘Er zijn drie prijzen te winnen voor de categorieën nieuwbouw, renovatie en overige gebouwen. Onlangs is aan deze drie prijzen een vierde award toegevoegd, namelijk de Award Robuust Energieneutraal. Hiermee sluiten we aan op de ontwikkelingen richting energieneutraal bouwen.’
De stichting neemt ook deel aan de demonstratiezone. ‘Daar kunnen mensen elkaar ontmoeten en ervaringen delen over praktische oplossingen voor bouwen, installeren of isoleren.’
Locatie: Conceptenboulevard, hal 3 en 4
 
Solar Innovations & Theater
Holland Solar toont de nieuwste producten en prototypes op het gebied van gebouw geïntegreerde zonne-energie (BIPV). Voor architecten die zoeken naar duurzame en esthetisch verantwoorde oplossingen.
Locatie: Hal 4, stand 4.A.081 en 4.A.090