Activiteiten Renovatie & Transformatie

Artikel delen

De Renovatie Arena
De Renovatie Arena is het brandpunt van de beurs Renovatie & Transformatie 2015. Elke dag staat een andere doelgroep centraal, onder andere onderwijs, bewoners, bouwers en corporaties. Terugkerend element is het Orakel van Delphi, het expertpanel dat lastige dilemma’s in de bestaande bouw te lijf gaat.
Locatie: hal 7
 
Kennistafel
Grote en kleine innovaties helpen de renovatiemarkt vooruit. Echter, geen innovatie zonder kennisdeling, toetsing en discussie. De Kennistafel brengt vragers en aanbieders in de renovatiemarkt bijeen en stimuleert in korte, openbare sessies van 20 minuten de dialoog over nieuwe en bestaande oplossingen en hun toepassing in de praktijk. Aan de Kennistafel toetst een gespreksleider zijn product, idee of stelling aan de markt. Iedereen kan aanschuiven, deelnemen aan het gesprek en zo zijn kennis delen. Hier wordt dus kennis gehaald en gebracht.
Locatie: hal 7, Renovatie Lounge
 
Conceptenboulevard
Op de Renovatie Conceptenboulevard worden component- en conceptoplossingen getoond. Opdrachtgevers zoals vastgoedprofessionals bezoeken de Conceptenboulevard om zich te laten inspireren door integrale concepten voor onderhoud, renovatie en transformatie.
Locatie: hal 7
 
Hollands-Ontwerp Award
Op de beurs Renovatie & Transformatie wordt de winnaar van de Hollands-Ontwerp Award 2015 bekend gemaakt. Deze prijsvraag biedt jonge ontwerpers en studenten de kans om hun inspirerende renovatie- en transformatieconcepten te laten zien.
Datum bekendmaking: dinsdag 10 februari in de Renovatie Arena
Locatie: hal 7
 
Faay Renovatietheater
Een doorlopend programma van korte inloopsessies vindt plaats in het Faay Renovatietheater op de beursvloer. Op het programma staan onder andere Passief renoveren, de NRP Academie, verantwoord slopen & saneren, Gevelisolatie en nog veel meer.
Locatie: hal 7