Hybride 4×4 knikgiek hoogwerker

Artikel delenEurosupply uit Moerdijk heeft de Niftylift HR28 Hybrid 4×4 opgenomen in de huurvloot en verkoopprogramma. Vorige week arriveerde deze unieke machine uit de fabriek in Engeland en verliet meteen weer de werf voor de eerste huurjob. De knikgiek hoogwerker is één van de grootste accu aangedreven zelfrijdende knikgiekhoogwerkers in de markt.
 
‘Met een werkhoogte van 28 meter, een vlucht van 19 meter en een laadvermogen van 280 kg en een uitzonderlijk laag gewicht ten opzichte van zijn prestaties (14.500 kg) is deze machine een unieke combinatie waar drie personen op hoogte op kunnen werken’, vertelt Ramon van de Kasteele, bedrijfsleider bij Eurosupply. De giek kan 360° continu roteren. Het platform met een afmeting van 2,4 x 0,9 meter kan 180° draaien. De hybride aandrijving en dieselmotor met katalysator zorgen voor vermindering van brandstofverbruik en emissies.
De hybride hoogwerker is uitgevoerd met het Niftylift SiOPS (Sustained Involuntary Operation Prevention System), waardoor de machine extra veilig is voor de gebruiker van de hoogwerker. De hoogwerker is bijna 1.000 kilo lichter dan de meeste van zijn directe concurrenten. Doordat de telescoop jib volledig ingeschoven kan worden, is de transportlengte van de hoogwerker maar 7,5 meter. Hierdoor kunnen er twee van deze hoogwerkers (transportafmetingen 7,3(l) x 2,49 (b) x 2,7 (h)) meter op een dieplader geladen worden. De transportkosten gaan daardoor omlaag.
De Niftylift HR28 is 4 x 4 hybride aangedreven, waardoor hij een helling van 40% kan nemen. Dat maakt de machine uitermate geschikt voor bijvoorbeeld parkeergarages waar steile hellingen gebruikelijk zijn. Deze hoogwerker biedt ook uitkomst op plaatsen met een beperkte ruimte en is ook uitermate geschikt voor binnen gebruik.
 
Eurosupply Hoogwerksystemen B.V., Moerdijk, (0168) 329331, www.eurosupply.net