Hybride hoogwerker voor ruw terrein

Artikel delen

Omega Group heeft een speciale versie van de MEC 2684 ES geleverd aan Pol Hoogwerkers Rental BV uit Hoogeveen. De machine is voorzien van een speciaal ontwikkelde generatorset, zodat hij zowel elektrisch als diesel aangedreven kan werken. De hybride hoogwerker heeft een sigma lift hefsysteem en is uitermate geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik op vlakke én hellende ondergronden.  
 
De MEC 2684 ES is een ruw terrein hoogwerker met een werkhoogte van 10 meter en een hefcapaciteit van 770 kg. De machine weegt 3.675 kg bij transportafmetingen van 3,8 (l) x 2,67 (b) x 2,13 (h) meter. De hoogwerker is 4-wiel aangedreven en kan een hellingshoek nemen van 40%. Daardoor kan de machine zeer goed gebruikt worden in bijvoorbeeld parkeergarages waar steile hellingen veel voorkomen. Daarnaast kan de ondergrond voor de machine maar liefst maximaal 14° dwars en 10° in de lengterichting hellen om toch probleemloos te kunnen werken.
Het platform heeft een lengte van 3,65 meter en met een uitgeschoven deck zelfs 4,57 meter. Het grote werkplatform zorgt voor snel en efficiënt werken aan plafonds in tunnels, parkeergarages, enzovoort. Door het toepassen van het hydraulische sigma lift hefsysteem heft de machine in 30 seconden naar de maximale hoogte en in 35 seconden staat hij weer in de laagste stand.
‘Grote pluspunten van de MEC 2684 ES zijn het hybride karakter en het zelf nivellerend platform bij een ongelijke ondergrond’, vertelt Edwin Pol van Pol Hoogwerkers Rental BV. ‘Dat maakt de machine breed inzetbaar. Bijvoorbeeld voor installatie-, beplatings- en reclamewerkzaamheden, maar ook in beurs- en tentoonstellingsgebouwen, tunnels, parkeergarages en dergelijke.’
 
De Omega Group, De Lier, (0174) 525 990, www.omegagroup.eu of www.pol-hoogeveen.nl