Lezingenprogramma ‘Inzicht op het hoogste niveau’

Artikel delen

De Vereniging van Steiger-, Hoogwerk- en Betonbekistingbedrijven VSB organiseert samen met Layher, Böcker Nederland en Artros tijdens de Bouwbeurs 2015 een uitgebreid lezingenprogramma met als thema ‘Inzicht op het hoogste niveau’. De lezingen worden gehouden op de gezamenlijke stand van de beurspartners in hal 8.
 
Het lezingenprogramma vangt iedere ochtend om 11 uur aan en wordt om 17.30 afgesloten. Sprekers tijdens de lezingen zijn afkomstig uit de wereld van advies, onderwijs, bouw en industrie. Onderwerpen die tijdens de kennissessies centraal staan, zijn de duurzame inzetbaarheid van personeel, de nieuwe Richtlijn Steigers in de bouw en industrie, 3D printen van duurzame  betonconstructies en de nieuwe Scholingsstructuur voor de steigerbouw.
De lezingen zijn bedoeld voor bedrijven die actief zijn in de bouw, afbouw, industrie, installatiesector, scheepsbouw en voor overheden, inspecties, onderwijsinstanties, opdrachtgevers, architecten, adviseurs, certificerende instanties, fabrikanten, leveranciers en verhuurbedrijven.
 
Kosteloze deelname
Aan de lezingen kan kosteloos worden deelgenomen. Aanmelden kan eenvoudig via de website van de vereniging: www.vsb-online.nl.
 
VSB
VSB bundelt de belangen van bedrijven die actief zijn in de bouw en de industrie, waarbij het leveren van een tijdelijke werkplek op hoogte of bekistingtechnieken centraal staan. Het ledenbestand wordt gevormd door fabrikanten, leveranciers, montagebedrijven en verhuurbedrijven van steigers, aluminium rolsteigers, hefsteigers, ladders, gevelonderhouds- en hangbruginstallaties, bouwliften, hoogwerkers, betonbekistingen, ondersteuningsconstructies en hun toeleveranciers.
 
Kennissessies

Tijdstip (dagelijks)
Onderwerp
Inhoud

11.00 – 11.30 uur
Duurzame inzetbaarheid personeel
Ergonomie, veilig en gezond werken zijn integrale onderdelen van uw dagelijkse proces, met toenemende Arbo- en economische belangen. Duurzaam inzetbaar personeel, ondanks behoorlijke fysieke belasting, is in de moderne bedrijfsvoering een gezamenlijke verantwoordelijkheid van werknemer en werkgever. De noodzaak bewijst Peter Rijfkogel van Artros Healtfocus aan de hand van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk.

12.00-12.30 uur
Nieuwe Richtlijn Steigers in bouw & industrie
Van constructeur, monteur, gebruiker tot aan opdrachtgever dagelijks met steigers te maken? Weet u wie er verantwoordelijk is? Hoe u de steiger overdraagt? En hoe de Inspectie SZW naar de montage- en gebruikersfase kijkt? De voorzitter van de Richtlijn Steigers, informeert u over de nieuwste uitgave van de Richtlijn Steigers.
 

14.00-14.30 uur
3D printen van duurzame betonconstructies: fictie of werkelijkheid?
3D printen: Wat zijn de mogelijkheden in de bouwsector? Wat is de state of the art van het 3D-printen met beton? Cor de Bruin van TU/e fac. Bouwkunde/Buro OP+ gaat in op het promotie onderzoek dat momenteel wordt uitgevoerd met de Technische Universiteit Eindhoven.

16.00-16.30 uur
Nieuwe Scholingsstructuur voor de steigerbouw
Per 1 januari 2017 dient iedereen die zich bezighoudt met het monteren van steigers te voldoen aan de nieuwe scholingsstructuur voor de steigerbouw. Dat lijkt ver weg, maar is het niet. Dit eenduidige opleidingssysteem tilt de vakbekwaamheid van montagepersoneel naar het hoogste niveau en maakt de steigerbranche klaar voor de toekomst. Wat moet er gebeuren? Weet u op welke ondersteuning u mag rekenen? U wordt hierover geïnformeerd namens de VSB.

 
Aanmelden: www.vsb-online.nl
 
Waar? Hal 8, standnr. 8.B091