MDF-schroef met voorbooreffect

Artikel delen

Tijdens de BouwBeurs introduceert HECO-Schrauben de HECO-UFIX® MDF-schroef. Deze deeldraadschroef  is speciaal ontwikkeld voor MDF-platen. Dankzij de extra freesribben aan schroefpunt hoeft het gat niet voorgeboord te worden, wordt het splijtgedrag van de MDF-plaat verminderd en ontstaan er geen opbollingen. Daarnaast is een terrassengeleider en bijpassende schroef ontwikkeld, waardoor houten terrassen snel en eenvoudig aan de onderconstructie gemonteerd kunnen worden. Het nieuwe systeem garandeert een gelijkmatige afstand tussen de terrasplanken, tijdsbesparing tijdens de montage en een veilige en duurzame verbinding.
 
Maarten Lowie van Jac. Lowie & Zoon bv, exclusief agent van HECO in de Benelux, vertelt dat de HECO-UFIX met name geschikt is voor de interieurbouw: ‘Interieurbouwers hebben veel te maken met MDF-platen. De platen kunnen goed bewerkt worden en zijn veelzijdig in het gebruik. Vanwege de hoge materiaaldichtheid en stabiliteit kunnen er tijdens het inschroeven echter spleten ontstaan, of uitpuilingen aan het oppervalk van de platte zijde, naar de kopse kant. Om dit tegen te gaan wordt het materiaal daarom meestal voorgeboord. Met de nieuwe HECO-UFIX kan deze stap worden overgeslagen. Bovendien hebben we voor deze schroef een nieuwe torx-aandrijving ontwikkeld waardoor er een optimale grip tussen schroefbit en schroef ontstaat.’
 
De HECO-terrasgeleider is met één montagepunt te bevestigen. De geleider wordt in de groef van de terrasplank geschoven en met de bijgevoegde HECO-TOPIX-Terrassengeleiderschroef op de onderconstructie geschroefd. Op deze manier kunnen de planken in weinig stappen en met weinig montagepunten bevestigd worden. Het oppervlak van de houten plank blijft intact en de bevestiging verdwijnt in de tussenruimtes van het terras. Dankzij de kunststoffen geleiders zijn er geen extra afstandhouders nodig en stelt de geleider de afstand tussen de planken automatisch in. Hierdoor ontstaat een gelijkmatig voegbeeld van het terrasoppervlak.
Op de stand kunnen de bezoekers de HECO-UFIX komen uitproberen en een setje testexemplaren komen ophalen. Ook de terrassengeleider met bijpassende schroef zal op de stand getest worden. Daarnaast kunnen de bezoekers zich over het hele schroevenpallet van HECO laten informeren.
 
HECO-Schrauben GmbH & Co
www.heco-schrauben.de
Waar: BouwBeurs, Hal 12, B.044