Meest veelzijdige isolatiefolie voor renovatie en nieuwbouw

Artikel delen

De Eagles zongen al over een ‘new kid in town’. Binnen de bouwwereld is dat met de komst van PIF Isolatiefolie zeker het geval. Het bedrijf biedt naar eigen zeggen de meest veelzijdige isolatiefolie aan voor renovatie en nieuwbouw. De isolatiefolie, die ISSO-geaccrediteerd is, kan gebruikt worden voor de isolatie van zowel daken, plafonds, gevels en vloeren en is geschikt voor passief –en energieneutraal bouwen.
 
PIF Isolatiefolie is een innovatieve, meerlaagse isolatiefolie en bestaat uit meerdere lagen aluminiumfolie op afstand gehouden met luchtkussens. Naast de stilstaande lucht, die op zichzelf al isoleert, zit het geheim van de isolatiewerking in de thermische reflectie. Hierdoor wordt de stralingsenergie eenvoudig weerkaatst, waardoor de temperatuur vrijwel op hetzelfde niveau wordt gehouden. Vergelijkbaar met de werking van een thermosfles. Via de buitenschil zal er minimaal energieverlies optreden, omdat het aluminium geen contact maakt met de constructie. Hierdoor wordt een koudebrug voorkomen.
Het materiaal bestaat uit infrarood transparante, UV-bestendige en brandvertragende PE-luchtkussens, die minimaal in contact staan met het aluminium. PIF Isolatiefolie is dun, zeer licht en lucht- en waterdicht. De verwerking is eenvoudig. Beschermende kleding en stofkap zijn niet nodig. Ook dampschermen behoren tot het verleden.
PIF Isolatiefolie is beschikbaar in negen verschillende typen, variërend van een Rc-waarde van 1,5 tot en met maar liefst 6,0 m2K/W. Het is op rol beschikbaar in een breedte van 1200 mm en 600 mm, wat de folie ook geschikt maakt voor binnenafbouw. Maatwerk, voor bijvoorbeeld prefab-oplossingen, is ook mogelijk.
 
PIF Isolatiefolie BV, Heerlen, (046) 711 17 53, www.pifisolatiefolie.nl