Nieuwe potdeksel-gevelplank

Artikel delen


Aan het assortiment gevelplanken in pvc-hardschuim voorzien van een pvc-toplaag (‘Standaard’-reeks) voegt Deceuninck nu een nieuw type plank toe: de Potdeksel 167-plank (P 1036). Deze wordt overlappend geplaatst, heeft een aantrekkelijke nerfstructuur en is verkrijgbaar in acht duurzame kleuren.
 
De nieuwe Potdeksel 167-gevelplank (P 1036) maakt deel uit van de budgetvriendelijke Standaard-reeks en is net zoals de reeds bestaande Dubbele Rabat 300-gevelplank (P 1024), verkrijgbaar in acht verschillende in-de-massa-gekleurde tinten: verkeerswit, lichtgrijs, lichtivoor, crèmewit, taupe, zand, donkergrijs en pastelblauw. De gevelplank wordt echter overlappend geplaatst. Daarnaast zijn de voordelen van de nieuwe Potdeksel 167-gevelplank: de hoge densiteit, de bijzonder aantrekkelijke nerfstructuur en de toepassing van koudpigmentatie. Dat is een procedé dat ervoor zorgt dat het infraroodlicht van de zon wordt gereflecteerd in plaats van geabsorbeerd.
De gevelbekledingsprofielen zijn eenvoudig te monteren. Dit gebeurt op een achterliggende draagstructuur, zoals een stevig houten rachelwerk. Het tand- en-groefsysteem garandeert een compleet blinde bevestiging en een automatische uitlijning. Hierdoor kan de plaatsing makkelijk door één persoon worden gedaan. Voor een perfecte afwerking is een volledig assortiment afwerkingsprofielen beschikbaar in exact dezelfde acht kleuren.
De nieuwe plank weegt minder dan soortgelijke alternatieven, heeft een hoge slagvastheid en laat zich makkelijk be- en verwerken. Specifiek gereedschap is niet nodig. Dankzij de lengte van 6 meter en de specifieke potdekselvorm kan een geraffineerd spel van reliëf, licht en schaduw gecreëerd worden.
 
Deceuninck N.V., Divisie Benelux, Hooglede-Gits (B), (+32) 51239 272, www.deceuninck.nl