Noviteiten op het gebied van lijmen

Artikel delen

Op de BouwBeurs 2015 introduceert Omnicol de complete productserie Brickline voor verlijming van prefab gevels en het hoogwaardige epoxy voegsysteem PROF 123. Ook presenteert het bedrijf de Aqua-block lijn waarmee het bedrijf tot tien jaar waterdichte badkamers garandeert.
 
Vanaf 2015 biedt Omnicol een complete productlijn voor verlijming van prefab gevels: Brickline. Het verlijmen van steenstrips, tegels en natuursteen tegen gevels, of het bekleden van betonnen lateien, is een trend die ongekende mogelijkheden geeft voor vorm, uitstraling en sfeer.
Op de BouwBeurs introduceert men tevens het 100% kleurvaste drie-componenten epoxy voegsysteem PROF 123. Uitstekend toepasbaar in ruimtes waar sprake is van mechanische of chemische belasting in onder meer de woningbouw, zwembaden, wasstraten, sanitaire gelegenheden en grootkeukens. Het voegsysteem wordt geleverd in een duoverpakking: PROF 123 omnifill (hars, harder en reinigingsmiddel) en de derde component voor de kleur. Het epoxy voegsel is kleurvast, ongevoelig voor vlekken, schimmelvrij, makkelijk te verwerken en te reinigen, zakt niet in en is leverbaar in 24 kleuren. Dit product is het resultaat van een samenwerking met de Amerikaanse producent Laticrete, internationaal toonaangevend op het gebied van (epoxy) lijmen en mortels voor tegels en (bak)stenen.
 
Sluitend waterdichtingssysteem
Met de nieuwe Aqua-block lijn garandeert Omnicol tot tien jaar waterdichte badkamers. Daarmee zet het bedrijf een stap verder dan de reguliere systemen. Want niet alleen de lijm- en voegproducten worden geleverd, maar ook een speciale afvoerput, dichtingsmanchetten en tegelplaten. Kortom, het gehele systeem dat nodig is om een kale ondergrond te transformeren in een volledig sluitend en duurzaam waterdichtingssysteem. Dit is ongeacht het type werk voor renovatie of nieuwbouw en of het snelle of standaard oplevering betreft.
 
Omnicol Nederland BV
www.omnicol.eu
Waar: BouwBeurs, Hal 10, E.053