Ook in 2015 Slimbouwen® Gebouwkeurmerk op milieulijst

Artikel delen


Bent u ondernemer? Heeft u de wens om een duurzaam gebouw te realiseren? Of heeft u onlangs een opdracht aangenomen voor de ontwikkeling van een duurzaam gebouw? U of uw opdrachtgever kunnen fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken. Dat kan door inzet van de visie van Slimbouwen! Het voordeel van Slimbouwen wordt namelijk ook dit jaar vergroot door gebruik te maken van de Milieu Investeringsaftrek (MIA).
 
Tekst: Monique Donker-Blacha
 
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu stelt jaarlijks een milieulijst op. Een beter milieu komt de gehele samenleving ten goede. Daarom investeert de overheid in milieuvriendelijke apparatuur, producten en initiatieven. Door de regeling milieu-investeringsaftrek (MIA) stimuleert de overheid in de toepassing van deze milieuvriendelijke oplossingen. Met de MIA kunnen u of uw opdrachtgever profiteren van een investeringsaftrek 13,5% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek. Het Slimbouwen gebouwkeurmerk staat dit jaar voor het tweede jaar op de milieulijst, vanwege de grote bijdrage aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving die Slimbouwen bewerkstelligt.
 
Slimbouwen®Keurmerk
Alleen die producten en gebouwen die positief scoren op de FRED-waarden worden beloond met het officiële Slimbouwen®Keurmerk. FRED staat voor: flexibiliteit, reductie van de footprint, efficiency en duurzaam. Met Slimbouwen kunnen ook binnen normale budgetten duurzame, gezonde en toekomstbestendige gebouwen worden gecreëerd. Dat wordt bereikt door op een andere manier efficiënter samen te gaan bouwen en zo ruimte te creëren in het budget voor investeringen in gebruikskwaliteit, opwekking van duurzame energie, verhoging van flexibiliteit en aanpasbaarheid. Om zekerheid van de  Slimbouwen kwaliteit in het ontwerp en bouwproces te bieden, kunt u kiezen voor het Slimbouwen Keurmerk. Naast de kostenbesparing die u met Slimbouwen realiseert, levert het investeren in Slimme  gebouwen u met het Slimbouwen®keurmerk extra voordeel op!
 
Meer informatie? Neem contact op met Slimbouwen via info@slimbouwen.nl of (030) 750 98 05.