Oordopjes met meer comfort en bescherming

Artikel delen

Gebruikers van oordopjes willen een hoog draagcomfort en een stevige pasvorm om de oordopjes te ‘voelen zitten’ in hun oren. Voor diegenen die gewend zijn aan de vertrouwde cilinder- of tonvormige oordopjes introduceert Honeywell de nieuwe Howard Leight Firm Fit-oordopjes die een zachtere, meer comfortabele pasvorm en verbeterde bescherming bieden tegen lawaai in vergelijking met andere cilindervormige oordopjes.
 
‘De nieuwe Howard Leight Firm Fit-oordopjes zijn uiterst comfortabel, bieden een meer effectieve gehoorbescherming en oefenen minder druk uit op het oorkanaal dan welke andere cilindervormige oordopjes dan ook’, zegt Franz-Josef Nuelle, regionaal algemeen productmanager Eye Face Head & Hearing van Honeywell Safety Products EMEAI. ‘Uiteindelijk wil dit zeggen dat hoe comfortabeler het oordopje is, des te langer werknemers het zullen dragen. Dit leidt tot beter beschermde werknemers en een hoger niveau van naleving voor veiligheidsmanagers.’
Onafhankelijke laboratoriumtests, uitgevoerd door Michael & Associates, Inc, wijzen uit dat Firm Fit-oordopjes in vergelijking met andere schuimrubberen oordopjes, een betere bescherming tegen lawaai bieden. De demping is SNR 37 dB voor de categorie en ze zijn 40% zachter zijn dan de meeste cilindervormige oordopjes die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Bovendien is de Firm Fit eenvoudig op te rollen en in te brengen, met voldoende tijd om de juiste pasvorm te verkrijgen, fel oranje van kleur voor goed zichtbare identificatie en zowel met als zonder koord beschikbaar.
Howard Leight Firm Fit-oordopjes zijn direct beschikbaar bij vooraanstaande leveranciers van industriële veiligheidsmiddelen.
 
Honeywell Safety Products, www.honeywellsafety.com