Stilste afvoerbox met boxsensoren op maat

Artikel delen

Tijdens de Week van de Bouw krijgt u bij Duco de kans om van dichtbij kennis te maken met de vernieuwde versie van de DucoBox Silent. De stilste afvoerbox van Europa is vanaf begin 2015 ook beschikbaar met interne opsteeksensoren (boxsensoren). Naast de CO2- en/of vochtmetingen aan de hand van ruimtesensoren, biedt de DucoBox Silent de mogelijkheid om boxsensoren (interne opsteeksensoren in de box zelf) toe te passen.
 
De metingen gebeuren met zeer eenvoudig en snel te installeren opsteeksensoren, die in de centrale afvoerventilator geïntegreerd zitten. Dat wil dus zeggen dat er geen bekabeling voor ruimtesensoren voorzien moet worden. Deze opsteeksensoren kunnen elk afzonderlijk in een specifieke kanaalopening van de afvoerbox geklikt worden. Het aantal afvoerkanalen blijft in dit systeem dus beperkt tot een absoluut minimum en dat betekent dat er weinig ruimte voorzien moet worden om leidingen weg te werken. Een ideale oplossing dus voor energiezuinige ventilatie in de renovatie- en vervangingsmarkt.
Duco hield bij de ontwikkeling van de afzuigventilator sterk rekening met de akoestische prestaties. Dankzij de dubbele wand, in combinatie met een akoestische bodemplaat heeft de afvoerbox een minimaal geluidsvermogen van 57,5 dB(A) bij aanzuig en 46,5 dB(A) bij afstraling van de kast. Daarmee is de DucoBox Silent volgens de makers de stilste van Europa en doet fluisterstil haar werk. Bovendien levert het Silent Plus-pakket, dat standaard bestaat uit drie dempingsblokken van duurzaam vlokkenschuim en drie akoestische doppen, een extra akoestische demping op tot 3 dB. De DucoBox Silent is van toepassing binnen het Duco CO2 System en het Duco Comfort System.
 
Duco Ventilation & Sun Control
www.duco.eu
Waar: GEVEL, Hal 3, A.012 en A.020