Stoffilter filtert ook onaangename geuren

Artikel delen

De reeks stoffilters van de luchtreiniger AirBo Aircleaner is uitgebreid met een koolstoffilter dat onaangename geuren in talloze situaties filtert. Het filter wordt tijdens de Bouwbeurs 2015 geïntroduceerd. Stof belemmert een klus in de bouw en installatie, maar bedwelmende en vieze geur ook. Op de stand is tevens ruime aandacht voor de bouwstofzuigers.
 
In de bouw en afbouw heeft men last van (fijn)stof en van geuren, soms zelfs bij eenzelfde klus, zo vertelden Aircleaner-gebruikers aan Airbo. Denk aan een tegelzetter die slijpt en lijmt; een schilder die schuurt en schildert en een parketeur die vloeren schuurt en van een nieuwe laklaag voorziet. Voor deze beroepen is de Aircleaner ideaal: één apparaat zuivert zowel geur als stof uit de lucht. Het nieuwe koolstoffilter maakt de luchtreiniger geschikt voor nog meer toepassingen, ook buiten de bouw. Zo doet het filter uitstekend dienst bij herstel van gebouwen na brandschades en bij stankoverlast in huurwoningen. Een filter voor stukadoors die spachtelputz verwerken, is in ontwikkeling.
De afzuigunit haalt stof en geur uit de lucht met drie achter elkaar geplaatste filters. Het eerste filtert de grofste deeltjes, het als laatste geplaatste HEPA-filter de fijnste. De filteropstelling zorgt dat het HEPA-filter minder vaak vervangen hoeft te worden. Om onaangename geuren te zuiveren vervangt men het HEPA-filter door een koolstoffilter. De capaciteit bedraagt 700 m³ lucht per uur. De Aircleaner is compact, licht in gewicht, maakt weinig geluid en de behuizing is oersterk en toch soft. Hij manoeuvreert eenvoudig in woningen, zonder risico’s op schade.
 
Klop Innovations
www.klopinnovations.com of www.airbo.eu
Waar: BouwBeurs, Hal 12, A061