Week van de Bouw: parade van activiteiten

Artikel delen

Van maandag 9 tot en met vrijdag 13 februari 2015 vindt in de Jaarbeurs Utrecht de ‘Week van de Bouw’ plaats. De Week is een combinatie van vakbeurzen, Gala van de Nederlandse Bouw met de uitreiking van de Nederlandse Bouwprijzen, netwerkbijeenkomsten, award uitreikingen, debatten en congressen. Het programma biedt voor ieder wat wils. Op deze pagina’s een overzicht van de stortvloed aan activiteiten.
 
BouwBeurs
De BouwBeurs is dé vakbeurs voor de uitvoerende bouw. Met live demonstraties, nieuwe en innovatieve producten, oplossingen voor de bouwopgaven van morgen en volop entertainment. Het is de plek voor voorschrijvers, adviseurs en verwerkers om ideeën uit te wisselen, relaties te versterken en nieuwe contacten te leggen. Thema: Het wordt weer leuk in de bouw!
Meer informatie: www.bouwbeurs.nl.
 
GEVEL
GEVEL is met kwalitatief hoogstaande exposanten de belangrijkste vakbeurs voor de architect en ontwerpers op het gebied van gevels. Thema: Façades with 2020 vision. Bezoekers vinden hier de nieuwste geveltechniek en –vormgeving, systemen en oplossingen, referentieprojecten, mock-ups, lezingen en netwerkbijeenkomsten, exposities en prijsuitreikingen.
Meer informatie: www.gevel-online.nl.
 
Renovatie & Transformatie
Renovatie & Transformatie is het nationale platform voor duurzame vernieuwingen in de bouw en vastgoed. Met innovatieve (totaal)oplossingen op het gebied van renovatie voor zowel woningbouw als utiliteitsbouw, onder één dak. In een uitgebreid inhoudelijk programma worden alle aspecten van renoveren en transformeren belicht.
Meer informatie: www.renovatiebeurs.nl.
 
Material Xperience
Material Xperience is hét toonaangevende vakevenement voor (interieur)architecten en creatieve professionals gericht op materialen, innovatie en inspiratie. Kom ook dit jaar weer de materialen ervaren en laat u inspireren door de experts in het seminar programma. U ontdekt op dit vakevenement innovatieve en inspirerende materialen uit de Materia-collectie, noviteiten van geselecteerde partners, nieuwe technieken en toepassingen. De beursvloer is ingedeeld volgens een integraal ontworpen concept met de look and feel van een expositie in een loungeachtige setting.
Material Xperience 2015 staat in het teken van onze vijf zintuigen. We beleven tenslotte bewust en onbewust onze omgeving via onze reuk, tast, zicht, gehoor en smaak. Een goed ontwerp en een bewuste materiaalkeuze kan die beleving dan ook positief beïnvloeden. Niet alleen wat betreft sfeerbeleving en comfort, maar het kan de prestaties in scholen, kantoren, zorgomgeving, winkels en de horeca letterlijk beïnvloeden. Een goed ‘zintuiglijk’ ontwerp levert op den duur dus altijd wat op.
 
Lezingen
Er zijn diverse lezingen: Hoe smaakt kleur? Welke geur hoort bij een school? Is het ene zintuig dominanter dan de ander? Bestaan er materialen die zich aanpassen aan de gewenste akoestiek? Presteren we beter bij daglicht? Zou laminaat met de geur van hout beter verkopen? Kortom: alles wat u altijd al wilde weten over de wonderbaarlijke wereld van de zintuigen komt in deze editie op vele manieren aan de orde.
 
Meer informatie: www.materialxperience.nl.