Bijzondere slooprobots te huur

Artikel delen

Gromax Verhuur heeft twee bijzondere slooprobots van Husqvarna in haar huurvloot opgenomen. De zeer kleine slooprobots zijn zo licht dat ze ingezet kunnen worden op plaatsen waar de vloerdruk van een graafmachine met sloophamer of sloopschaar te hoog is. Doordat de slooprobots elektrisch-hydraulisch aangedreven worden, zijn ze uitermate geschikt voor inpandig werk. Ze kunnen bijvoorbeeld ingezet worden bij sloopwerkzaamheden in flatgebouwen en dergelijke.
 
De slooprobots zijn zo klein dat ze in kleine ruimtes zeer wendbaar zijn en door een deur van 80 cm kunnen. Bijkomend voordeel is dat de slooprobots geen uitlaatgassen uitstoten.
Het gaat om twee Husqvarna slooprobots: de DXR140 met een eigen gewicht van 985 kg en de DXR300 met een eigen gewicht van 1960 kg. De machines hebben een vergelijkbare sloopcapaciteit van respectievelijk een 3,5 en een 7 tons graafmachine en kunnen 360° continu draaien. De machines hebben rupsbanden en vier stempelarmen die apart bedienbaar zijn. De robots zijn volledig radiografisch bestuurd. Dat maakt het werken met de machines zeer veilig: men hoeft immers niet op de machine te zitten.
De machines kunnen uitgevoerd worden met een hydraulische betonknipper of -sloophamer die ook bij Gromax te huur zijn. De betonknipper kan 40 cm beton knippen. De slooprobots hebben een ingebouwd watersproeisysteem om stofontwikkeling zoveel mogelijk te reduceren.  Merno Lek, eigenaar van Gromax, geeft aan dat de robots zonder personeel verhuurd worden: ‘De radiografische bediening is identiek aan die van een graafmachine. Als klanten daar behoefte aan hebben, dan kunnen we bedieningsinstructies geven.’
 
Gromax Verhuur, Alphen aan de Rijn, Bodegraven, Hillegom, Nieuw-Vennep, Ter Aar en Schiphol, www.gromaxverhuur.nl