Compleet snoerloze bouw binnen handbereik

Artikel delen


Slopen, voorbereiden, afwerken: Metabo introduceert een aantal nieuwe systeemoplossingen en speciale machines voor verschillende toepassingsgebieden in de bouw en renovatie. Doelstelling bij de introductie van het productportfolio 2015: een bouwplaats zonder snoer.
 
Op de Bouwbeurs in Utrecht presenteerde de fabrikant uit het Duitse Nürtingen meer dan 20 nieuwe elektrische machines, toebehoren en afzuigsystemen voor het slopen, voorbereiden en afwerken. Van schroefmachines voor de droogbouw, renovatie- frees- en -slijpers, mengmachines, compressoren, vlakschuurmachines, excenterschuurmachines en alleszuigers tot de nieuwe accu-Multitool, accu afkort- en verstekzagen en de nieuwe langnek-schuurmachines. Met de talrijke nieuwe machines rondt de fabrikant het omvangrijke programma af voor de gipsbouw, vloerenleggers en tegelzetters, dak en houtbouw, voor het bewerken van wanden, gevels en vensters, voor elektro- en sanitairwerkzaamheden alsmede tuin en landschapsarchitectuur.
Om aan de wens van de professionele gebruiker voor maximale mobiliteit tegemoet te komen, biedt Metabo op het gebied van bouw en renovatie nagenoeg alle oplossingen in een accu-variant aan. Zij brengt met haar krachtige Ultra-M-Technologie de visie van een ‘snoerloze bouwplaats’ weer een stuk dichterbij. Talrijke nieuwe machines op 230V en een compleet persluchtprogramma maken het aanbod compleet en laten de gebruiker vrij om de wijze van aandrijving te kiezen. Krachtige afzuigsystemen inclusief toebehoren voor alle stofklassen beschermen de gebruiker tegen, voor de gezondheid, gevaarlijke stoffen en houden de werkplek schoon. Vele machines en systeemoplossingen zijn ook TNO gecertificeerd.
 
Metabo, www.metabo.jpg