De kleinste met de langste looptijd

Artikel delen

Kleine, maar krachtige machines met een zo lang mogelijke looptijd: dat verlangen professionals wanneer het gaat om machines met 10,8 volt. Bosch biedt de vakman in deze klasse nu voor de eerste keer 2,5-Ah-accu’s met een 25 procent langere looptijd. De nieuwe 2,5-Ah-accu’s beschikken over de langste looptijd van alle 10,8-volt-accu's op de markt. Ze hebben tevens de hoogste energiedichtheid in verhouding tot het eigen gewicht: ze zijn even groot als de bestaande 2,0-Ah-accu’s en wegen met 185 gram nagenoeg hetzelfde.
 
De decoupeerzaag GST 10,8 V-LI Professional zaagt met een 2,5-Ah-accu bijvoorbeeld tot maximaal 7,5 meter in 24 millimeter dik zacht hout. De zaaglengte met een 2,0-Ah-accu ligt bij maximaal zes meter. De accuschroevendraaier GSR 10,8 V-EC TE Professional draait tot wel 1.200 schroeven met een afmeting van 3,5 x 35 millimeter in zacht hout. Met een 2,0-Ah-accu zijn het er net 1.000. Voor timmerlui, parketleggers en andere beroepen in de binnenafwerking die bij de houtbewerking de voorkeur geven aan praktische en lichte gereedschappen met 10,8 volt, betekent het gebruik van 2,5-Ah-accu’s een duidelijke verhoging van de productiviteit: ze kunnen per acculading langer werken en besparen tevens oplaad- en wisseltijden. Bovendien bevorderen de lichte en compacte accu’s werken zonder snel vermoeid te raken bij continu gebruik. Wie nog meer capaciteit nodig heeft, kan terugvallen op 10,8-volt-accu's met 4,0 Ah van Bosch.
Het ‘Flexible Power System’ garandeert de compatibiliteit met alle bestaande elektrische gereedschappen en laadapparaten van een voltklasse. Zo ook bij de 2,5-Ah-accu met 10,8 volt. Bosch heeft sinds de introductie van de wereldwijd eerste Lithium-Ion-schroevendraaier voor professionals in 2005 zijn aanbod aan compacte, krachtige 10,8-volt-machines continu uitgebreid. Momenteel bestaat het uit 26 machines en het zal nog verder groeien. Hiervoor zijn accu's met 1,5 Ah, 2,0 Ah, 2,5 h en 4,0 Ah verkrijgbaar.
De 2,5-Ah-accu’s voor professionele 10,8-volt-machines van Bosch zijn vanaf nu in de volgende varianten bij de dealer verkrijgbaar: los voor 63 euro of twee accu’s in een set met oplaadapparaat voor 109 euro. De accu’s worden in een doos geleverd. Alle prijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen excl. btw.
 
Robert Bosch GmbH, www.bosch-professional.com/nl/nl/ (inderdaad: 2 x nl)