Prefab kantoorpand arriveert per schip

Artikel delenVraag van de opdrachtgever was om een kantoorpand  ‘turn key’ en liefst als één element aan te leveren op hun bedrijfsterrein. Compleet geïnstalleerd en gestoffeerd. Dus arriveerde het tweelaagse permanente kantoorpand in februari op spectaculaire wijze per schip.
 
Touax Benelux bouwde het kantoorpand op het eigen bedrijfsterrein in Moerdijk. Het tweelaagse gebouw is 220 m² en is begin februari verscheept naar de opdrachtgever in de haven van Antwerpen. Bouwen op het terrein van de opdrachtgever had niet de voorkeur, in verband met de strikte veiligheidseisen en de lastige locatie, vlak naast een leidingenstraat voor het laden en lossen van tankschepen. Een andere eis was de korte installatietijd van het gebouw ter plaatse.
Het in twee lagen bestaande gebouw van 25 m x 7,5 m x 7 m, bestaat uit 20 units. De units zijn in twee blokken van veertien en zes modules gekoppeld, gestapeld en volledig afgewerkt in Moerdijk. Daarna zijn de twee blokken op een drijvend ponton over het water vervoerd naar de opdrachtgever. Hier zijn de samengestelde blokken, vanaf het water, door middel van een drijvende bok met een hijsvermogen van 800 ton, nauwkeurig op de reeds aangebrachte betonnen fundering geplaatst. Het gebouw is daarna op de voorzieningen van de opdrachtgever aangesloten.