SHERPA miniloaders gaat samenwerken met Weber Baumaschinen

Artikel delen


Multifunctionele producten, kwalitatief hoogwaardige oplossingen, verhoogde arbeidsefficiëntie, gezondheid- en milieuvriendelijk en dat in combinatie met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Het zijn deze eigenschappen van de SHERPA miniloaders die ervoor hebben gezorgd dat WEBER Baumaschinen und Fahrzeuge GmbH vanaf 1 januari 2015 als exclusief distributeur de machines van Hanenberg Materieel BV gaat aanbieden op de Duitse markt.
 
Met maar liefst 185 zelfstandige dealers bewijst Weber Baumaschinen zich al jaren. Merken die op dit moment onder andere exclusief door het bedrijf op de Duitse markt worden aangeboden zijn onder andere Mucktruck en Zallys. ‘De SHERPA miniloader is een uitstekende aanvulling op de producten die inmiddels worden aangeboden. De kennis van de Duitse markt, de uitgebreide klantenkring, de landelijke dealerdekking en het feit dat Weber aanwezig is op alle grote relevante beurzen zorgen ervoor dat Hanenberg Materieel BV 100% vertrouwt op een succesvolle samenwerking’, aldus, Martin Perez, verantwoordelijk voor het buitenlandbeleid.
Naast het grote dealernetwerk is Weber ook goed vertegenwoordigd in de verhuurbranche. Het bedrijf werkt namelijk al meer dan zeven jaar samen met HKL Baumaschinen. HKL is de grootste verhuurspecialist van Duitsland en gezamenlijk hebben beide Duitse partners de afgelopen jaren meer dan 5.000 Mucktrucks verkocht.
Voor de Nederlandse fabrikant van miniloaders en arbeidsverlichtende hulpmiddelen is het een logische vervolgstap: ‘De Nederlandse markt is relatief klein en verzadigd. Het betreden van nieuwe markten is dan ook noodzakelijk. De afgelopen twee jaar hebben we de verkoop naar Duitsland aangestuurd vanuit Nederland. Nu de vraag blijft toenemen, is het noodzakelijk om samen met een lokale partner die de markt goed kent nog verder te bewerken.’