Training brengt duurzaam bouwen naar de praktijk

Artikel delen


Marktplaats Duurzaam Bouwen (MPDuBo) brengt duurzaamheid dichter bij de dagelijkse praktijk, namelijk bij de vakman in de bouw. Dat doet MPDuBo door in samenwerking met Greenworks Academy speciaal voor deelnemers aan de marktplaats duurzaamheidstrainingen te organiseren. Tijdens deze vakmantraining leren aannemers, installateurs, loodgieters, schilders, tegelzetters en andere uitvoerenden alles over de toepassing van duurzame (bouw)materialen en installatietechnieken in de woningbouw.
 
Hiermee draagt MPDuBo er aan bij dat het kennisniveau met betrekking tot duurzame bouwmaterialen en installaties van de vakman in de bouw wordt verhoogd. Hierdoor kan het aanbod van duurzaamheidsoplossingen beter afgestemd worden op de behoeften van de woonconsument, Vve's en woningcorporaties.
De training betreft een dagopleiding, waar de vakman handvatten krijgt aangereikt om de consument op de juiste wijze te informeren over duurzame toepassingen in de woning. Onderwerpen die behandeld zullen worden, zijn onder meer luchtdicht bouwen, isoleren, afwerking met duurzame materialen en toepassen van duurzame installatietechnieken. Bovendien krijgen deelnemers aan de training inzicht in dat duurzamer niet duurder is maar zelfs geld kan opleveren.
Binnenkort start een pilottraining in de Greenworks Academy in Rotterdam Rijnmond. Deelnemers aan de training ontvangen een Greenworks-certificaat en zullen met hun extra kennis  beter in staat zijn om de juiste duurzaamheidsoplossingen aan te bieden.
 
Vakmensen kunnen deelnemen aan deze training door zich aan te melden via de Marktplaats Duurzaam Bouwen: e-mail info@mpubo.nl of telefoon (010) 462 62 02.