Verlenging open tijd lak

Artikel delen

Sigma Coatings introduceert een nieuwe watergedragen lak: Sigma S2U Nova met LTA+-technologie. Door de bijzondere combinatie van bindmiddelen is het houtwerk beter beschermd tegen krassen, huidvet en vuil. De hardheid van de watergedragen lak is vergelijkbaar met de hardheid van een alkydlak.
 
De laagdikte van de lak is verhoogd met 5 µm naar 35 µm, wat zorgt voor een betere dekking. Door de bindmiddelcombinatie en de hogere laagdikte is de ‘open tijd’ van de lak verdubbeld. Dit zorgt ervoor dat de lak lange tijd goed blijft vloeien en daardoor beter verwerkbaar is voor de schilder. Bovendien is Sigma S2U Nova zeer kleurvast. Vakschilder Nick van Driel van Nick van Driel Interieur en Afwerking uit Berlicum: ‘Deze lak stelt je echt in staat om je vakmanschap te laten zien.’
 
Sigma Coatings, www.sigma.nl