Vloeibare reparatiekit verhelpt daklekkage

Artikel delen


Met de gebruiksklare, vloeibare coating ‘Seal-a-Leak’ is het repareren van lekkages of beschadigde dakbedekking en afwerking van dakdetails vanaf nu een koud kunstje. Deze nieuwe reparatiekit van Icopal kan onder alle weersomstandigheden worden gebruikt. Bovendien is het direct regenbestendig en is de verpakking hersluitbaar, waardoor het keer op keer te gebruiken is.
 
Bij een ernstige lekkage is het zaak snel te handelen om ervoor te zorgen dat de materiële schade beperkt blijft. De reparatiekit biedt op zo’n moment uitkomst. Het dicht het lek snel af, hardt snel uit en werkt in geval van hevige regen zelfs onder water. Maar ook bij oudere panden waarvan het dak eigenlijk aan vervanging toe is, biedt de reparatiekit een goede tijdelijke oplossing.
De Seal-a-Leak reparatieset bestaat uit een één-component vloeibare hars op basis van polyurethaan. Eenmaal aangebracht, op een ondergrond van bitumen, kunststof, EPDM, hout of steenachtige materialen, vormt de coating een permanent waterdichte laag. Omdat de reparatiekit zelfs onder water bruikbaar is en vrijwel direct regenbestendig is, is deze zeer geschikt voor alle noodreparaties. Het is gebruiksklaar en snel aan te brengen. Na opening kan de hersluitbare verpakking steeds weer worden gebruikt, waardoor de reparatiekit als standaard onderdeel in de servicebus niet mag ontbreken. Daarbij is de reparatiekit multifunctioneel; voor een permanente reparatie zijn primer en polyestervlies bijgesloten, als ook duidelijke verwerkingsrichtlijnen. De coating is ook zeer geschikt voor afwerking van dakdetails, zoals inwerking van hemelwaterafvoeren of ontluchtingen.
 
Icopal, www.icopal.nl