Festool: investeren in kwaliteit loont op lange termijn

Artikel delen

Op de Bouwbeurs in Utrecht trok Festool veel belangstellenden met een presentatie van de filosofie op gereedschappen. Leo van der Werd, directeur Festool: ‘Het gaat weer de goede kant op. Tijd dus voor investeren in kwaliteit. En dat is zeker op lange termijn voordelig.’ Na de presentaties nam Jack van Gelder het stokje over met het van Holland Sport bekende ‘Petje op Petje af’ .
 
‘Ons merk staat bekend als duur. Strikt naar de prijs kijkend klopt dat. Maar wanneer je op de langere termijn kijkt, is dat zeker niet het geval’, zei hoofd van de trainingsafdeling, Frans van Dijk. Hij legde de verschillende voordelen van Service All Inclusive uit: ‘Met een Festool machine bespaar je tijd, je werkt veilig en schoon. Verder hoef je niet terug naar de klant omdat het resultaat niet netjes zou zijn. Je hoeft met andere woorden minder uren te offreren. Je kunt een klus dus goedkoper doen en daardoor vergroot je je eigen kansen.’
‘Het mooie is daarnaast dat je een Festool vijftien dagen voor niets kunt uitproberen. En dan bedoel ik ook echt uitproberen. Als Festool geven wij drie jaar garantie op de machine’ , merkte Van Dijk op. ‘En mocht er toch iets stuk gaan aan de machine, waaronder accu’ s, koolborstels of slijpdelen, dan vervangen we die kosteloos.’
Hij vervolgde: ‘Bij een accu is het zo dat als die binnen drie jaar tachtig procent of minder functioneert dan op de dag van koop, wij hem gratis vervangen. Als een machine uit productie wordt genomen, dan repareren wij hem bovendien de komende tien jaar nog altijd.’ Ook handig om te weten: in geval van diefstal komt Festool de klant tegemoet. Tegen een gering eigen risico van € 100,- excl. BTW kan een vervangende machine worden aangeschaft. Hier wordt geen onderscheid gemaakt tussen een grote afkortzaag of een kleine schuurmachine. Voorwaarde is dan wel dat de gebruiker de machine eerst heeft geregistreerd.
Behalve bescherming tegen hoge kosten, doet Festool ook zijn uiterste best de gebruiker persoonlijk te beschermen. De machines kennen allemaal een uitstekende bescherming tegen stof, die ruimschoots voldoet aan wettelijke eisen. Met meer dan 800 goedgekeurde stofvrij werk-combinaties voldoet bijna het gehele assortiment aan de strikte voorwaarde van de Inspectie SZW.