Kant-en-klaar geveloplossing met buitenafwerking

Artikel delen


De buitenschil is één van de meest tijdrovende onderdelen van een gebouw. De afwerking van de buitenschil neemt niet alleen veel tijd in beslag, maar is ook, door toevoeging van de isolatie en kozijnen, verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de prestatie van een gebouw. CRH Structural  introduceert de Stalius kant-en-klaar gevel; een prefab gevel-oplossing met buitenafwerking.
 
Door zowel het binnenblad, de isolatie, als de gevelafwerking onder fabrieksmatige en gecontroleerde omstandigheden te fabriceren, biedt CRH Structural met Stalius kant-en-klaar gevel een hoge en constante kwaliteit. Het is een snelle, lichte en droge bouwmethode zonder afval op de bouwplaats.
De kant-en-klaar gevel kan zowel gevelvullend als constructief worden toegepast. De gevels hebben het vermogen om zowel in een dragende als een stabiliserende toepassing uitgevoerd te worden. Zo kan de gehele schil in Stalius gevelelementen gemaakt worden, veelal zonder stabiliteitswanden in het casco. Hiermee wordt de vrije indeelbaarheid vergroot en is het eenvoudiger om op individuele wensen in te spelen en zo te beantwoorden aan de toenemende vraag naar wooncomfort.
Van buiten heeft de gevel geen bewerking meer nodig en is het een aaneengesloten geheel met de isolatieschil. De binnenzijde is afgewerkt met een hoogwaardige beplating. Standaard wordt een gipsvezelplaat toegepast die alleen nog een filmlaag als afwerking behoeft. Aansluitingen op vloeren, daken, et cetera, zijn allemaal gestandaardiseerd, waardoor een optimale aansluiting wordt gegarandeerd. De elementen worden in de fabriek voorzien van kozijnen, dagkant-afwerkingen en raamdorpels, waardoor het gebouw direct wind-, lucht- en regendicht is.
De grote voordelen zijn een snelle bouwtijd en nog minder arbeid op de bouwplaats. De producten zijn geproduceerd onder fabrieksmatige omstandigheden waardoor de kwaliteit gegarandeerd is. Stalius heeft alle gangbare afwerkingen in haar pakket en kan voor elk project adviseren. Daarnaast is het systeem door zijn lichte opbouw een economisch voordelige toepassing.
 
CRH Structural, www.crhstructural.nl