Marktplaats voor vakmensen

Artikel delenZelfstandigen Bouw heeft een nieuwe digitale marktplaats gelanceerd: kwaliteitsvakman.nl. Een marktplaats waar de echte vakman in contact komt met de consument die een goede, betrouwbare vakman zoekt en bereid is daarvoor een eerlijke prijs te betalen. Een marktplaats waar kwaliteit en niet de prijs centraal staat.
 
‘Alleen vakmannen die aan onze kwaliteitseisen voldoen, kunnen zich inschrijven. Zij moeten minstens vijf jaar relevante werkervaring hebben of over vakdiploma’s beschikken, beschikken over een aansprakelijkheidsverzekering en ingeschreven staan als vakman bij de KvK. De particulier die een opdracht op de site plaatst, kan er dan van op aan dat hij een echte vakman krijgt en geen beunhaas. Op al bestaande sites kan Jan en alleman reageren en heeft de consument die zekerheid niet’, zegt voorzitter Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw.
 
Hoe werkt het?
Consumenten kunnen op de site een opdracht plaatsen. Ingeschreven vakmannen kunnen aangeven dat zij daarin zijn geïnteresseerd. Om de consument te helpen uit hen de vakman te kiezen die het meest geschikt is voor deze opdracht stelt de site uit de reacties een top-5 samen. Daarbij wordt onder meer gekeken naar ervaring, diploma’s, klantbeoordelingen en keurmerken. Pas daarna kunnen offertes met een prijsstelling worden verstuurd.
Zelfstandigen Bouw houdt het inschrijfgeld voor vakmannen zo laag mogelijk: ‘De site moet kostendekkend werken. Maar wij hoeven er geen winst op te maken’, aldus Verhoef.  Leden van Zelfstandigen Bouw kunnen tot 1 september 2015 gratis gebruik maken van de kwaliteitsmarktplaats. Niet-leden betalen slechts 30 euro per maand en kunnen dan onbeperkt reageren op relevante opdrachten.
In april wordt de nieuwe marktplaats via een grote reclamecampagne op radio en televisie onder de aandacht gebracht van de consument. Belangrijk voor de consument is ook dat de site zorgt voor een garantieregeling en een onafhankelijke geschillencommissie.
 
Meer weten? Ga naar www.zelfstandigenbouw.nl.